מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- האם ניתן לחנך ילד בגיל 6?עדי02/06/2007
אני אמא לשני ילדים האחד בגיל 6 והשני חודשיים. הילד הבכור שלי הוא ילד שגדל לבד במשך שש שנים לאמא בת יחידה לאמה. אין ספק שהוא גדל בפינוק רוב השנים וכעת אני "משלמת" על התנהגות זו.
אין מצב שאני אבקש ממנו דבר והא יגיד לי בסדר, כל דבר זה קודם לא יש לו את המשחקי כוחות ,הוא הולך איתי ראש בראש רוב הזמן (דווקא) וכן לפעמים גם מרביץ לי (למרות שהוא מתנצל מיד אחרי זה).
הוא ילד מאוד עצבני - האם יש אפשרויות להרגיע אותו כגון חוג יוגה לילדים?
שאלה נוספת - הייתי מעוניינת כיצד לגרום לו לדחות סיפוקים, האם אפשר לעבוד איתו על זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינויים בגיל 6
שרון באומל03/06/2007שלום לך.
ראשית, שינויים אפשריים בכל גיל וגיל. כן, גם בגיל 60 (יש לי מטופלים בגיל זה), על אחת כמה וכמה בגיל 6. כתבת בתבונה רבה על הילד שלך שגדל כבן יחיד לאם שהייצוג הפנימי שלה הוא של ילדה יחידה. אני בהחלט מסכימה עימך שהתופעות עליהן את כותבת קשורות קשר הדוק לעובדה זו. בנוסף, מהדברים שכתבת נשמע שבנך הוא בעל טמפרמנט סוער, עובדה המעצימה את הקושי בהצבת גבולות ומעמידה אתגרים לקשר ביניכם.
אני חושבת שעל מנת להתחיל "להתיר את הפלונטר" יש להתייחס לכך שלפני כחודשיים נולד/ה לבנך אח/ות. הוא איבד את היחס האקסקלוסיבי, לו זכה במשך שש שנים ואובדן זה כואב לו. נראה כי הוא מראה לך כאב נפשי זה בדרכים שונות. הייתי אומרת לו, דווקא בשעת רגיעה שאת מבינה שקשה לו עכשיו שאת (ובעלך) לא רק איתו ולא רק שלו, ושאת חושבת שלפעמים הוא לא מסכים לבצע את בקשותייך בשל כך.
בנוסף, הייתי מנסה למצוא זמן שאת רק איתו. אפילו שעה-שעתיים בשבוע - אבל שזה יהיה זמן קבוע, ושהוא יידע שזה הזמן שלו, כמו פעם. לעצות נוספות גיל 6 הוא גיל מצויין להתחיל יוגה. אולם, על אף כי היוגה נועדה לאזן בין מרכיבי הגוף והנפש, אני לא בטוחה שזה יגרום להרגעה של בנך. אני ממליצה בחום על היוגה (גם בשבילך). אולם, במקרה שלך הייתי הולכת למס' פגישות הדרכת הורים או מפגשים דיאדים עם איש מקצוע (פסיכולוג או עו"ס קליני) , על מנת ללמוד איך להיטיב את הקשר. ככל שעושים זאת מוקדם יותר, השינוי מהיר וקל יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התייחסותך
עדי04/06/2007שלום שרון,
ראשית ארצה להודות לך על התייחסותך לשאלתי.
אני לצערי במקרה הזה מאזור הדרום יותר ככה שלא אוכל להיפגש איתך אישית אבל ברצוני לומר לך שאנחנו כן נפגשים עם פסיכולוג מאזור המרכז, למרות שאנחנו בפגישות הערכה אני מחכה כבר לשמעו מה יש לו לומר לי, וזאת מיכוון שאני רוצה לטפל בילדי האהוב והחכם לפני שהוא עולה לכיתה א'.
רציתי לשאול שאלה נוספת : האם יש קשר בין חיסון של גיל שנה לבין הטמפרמנט של הילד.
שמעתי ביקורת לא טובה על החיסון הזה מיכוון שזה יכול לגרום למחלת האוטיזם להיפרץ וגם משפיע על יכולת הקשב וריכוז של הילדים.
תודה יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיסון
שרון באומל04/06/2007שלום לך שוב.
אני מאוד שמחה לשמוע שאת נעזרת באיש מקצוע, והזמן שלפני כיתה א' חשוב מעין כמוהו.
לגבי החיסון: אני יודעת שיש כאלו שמאמינים שהחיסון יכול להשפיע מבחינת האוטיזם והפרעת קשב וריכוז. אני חושבת שזה רלוונטי רק אם לבנך היו מההתחלה (מהחיסון של גיל חודשיים) תופעות לוואי לאחר החיסונים (חום, פריחה וכו'). אם כן, יש ליידע רופא במהירות. אם לא, אין רלוונטיות לחיסונים. ובנוסף, טמפרמנט סוער הוא לא בהכרח דבר רע. נהפוך הוא. ילדים פעילים ואנרגטיים, הלומדים לתעל את האנרגיות שלהם לאפיקים חיוביים, יכולים מאוד להצליח בתחומים רבים.
בהצלחה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת על "לחנך".
רינת04/06/2007כהורים, התפקיד שלנו לחנך את ילדינו מדי יום. וככל שהם גדלים, להמשיך לחנך, אך לשנות את דרך החינוך, כך שתתאים לשלב ההתפתחותי בו הוא נמצא. אני מציעה לך להתייעץ עם הורים נוספים, עם חברות ואולי אף לקבל הדרכה בתחום מאיש מקצוע.
אך הנושא של לידת האח הינו מרכזי ואינו קשור, לדעתי, לחינוך בנך הבכור. אני מאמינה שבנך חווה כיום מצבים ורגשות שלא פגש בעבר. הקושי להתמודד עם המצב החדש, עלול להגביר את הקשים ההתנהגותיים שלו. לכן חשוב לתת לו את המקום לבטא רגשות אלו. מניסיוני, המשחק מאפשר לילדים בגילו לבטא את אותן הרגשות ש"אסור" במציאות לבטא, או שאינו יודע איך. אני מאמינה שמספר מפגשים של טיפול במשחק, יכול לשפר את ההתמודדות שלו עם המציאות החדשה, וכתוצאה מכך אף יביא לשיפור בהתנהגותו.
אם תרצי לקבל עוד מידע, את יכולה ליצור עימי קשר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרעיון נחמד
עדי04/06/2007רינת שלום,
אשמח מאוד אם תתני לי פרטים נוספים בנושא, סה"כ זה נשמע רעיון נחמד ויעיל.
אשמח מאוד לדעת גם איך השיטה עובדת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרטים על טיפול במשחק
רינת05/06/2007יש מספר גישות לטיפול במשחק. יש סדנה שאנשי מקצוע מעבירים להורים, כיצד לאפשר לילד שלהם להשתמש במשחק על מנת לווסת את רגשותיהם, וכמו כן יש לך אפשרות לפנות לאיש מקצוע המטפל במשחק. אם את רוצה פרטים נוספים, את יכולה לפנות אלי באי מייל [email protected] ואשמח לעזור לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)