מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילדה בת שלוש רגישה מאוד, רוצה ליצור קשרים חברתיים אך נתקלת בקשייםתמר11/09/2016
שלום, בתי בת השלוש מאוד חכמה, עדינה, ורגישה לסביבה, רגישה מאוד, שמה לב לכל דבר שקורה סביבה למשל כאשר רואה ילד אחר בוכה שואלת מה קרה לו למה הוא בוכה, או אם ילד מרביץ- למה הוא מרביץ וכו'. היא רוצה תמיד ליצור קשרים חברתיים. היא מאוד חברותית וממש נלהבת לשחק עם ילדים אחרים. יוצא שהיא ממש "רודפת" אחרי ילדים בגינה ובגן כדי לשחק איתם, בעוד שהם לא ממש שמים לב ולא תמיד מעוניינים, היא לא מבינה למה ונעלבת לעיתים. הסברתי לה שילד לפעמים לא מעוניין לשחק ושהיא חברותית וילדה מקסימה ושהילד שלא רוצה לשחק לא חייב לשחק והיא בתגובה אומרת "לא" ונעלבת, אני לא יודעת איך להתייחס לעניין. ניסיתי להתעקב ולשאול את הילדים אם הם רוצים לשחק איתה.. אציין שהיא ילדה בכורה (יחידה כרגע). איך להסביר לה את המצב? חוששת שהיא תבין את המצב בצורה לא נכונה ותחשוב שלא רוצים לשחק איתה. ילדים אחרים לא רגישים ולא קשובים כמוה לצרכים של ילדים אחרים בגיל הזה. אציין שגם אני הייתי כמוה בילדות ולא היו לי חברים בכלל בבית הספר בילדות, לא ידעתי איך לגשת לילדים אחרים ואיך ליצור קשרים חברתיים (להוריי אין חברים ואימי סובלת מחרדה חברתית). כיום אני לא במקום הזה ולא רואים עליי כלל ומאוד חברותית ומדברת. אני חוששת שהבת שלי תחווה מה שאני חוויתי.
אודה לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת שלוש רגישה מאוד, רוצה ליצור קשרים חברתיים אך נתקלת בקשיים - תגובה
ד``ר מיכל חסון רוזנשטיין11/09/2016שלום תמר,
אפשר להבין את החששות שלך לגבי ביתך, במיוחד אם את זוכרת את חוויותיך הקשות באופן כזה.
צריך לבדוק בזהירות אם יש השלכות של עצמך עליה ובמיוחד הפחדים. נסי לשדר לה שאת סומכת עליה ולהתנסות עם הילדים כדי לקבל משוב אוטנטי להתנהגות שלה.
אם יש לך חששות רבים בתחום, שתפי את הגננת או פסיכולוגית הגן כדי לקבל נקודות מבט נוספת. אם הן מדווחות באופן אובייקטיבי על קושי חברתי, כדאי יהיה לפנות לטיפול דיאדי או להדרכת הורים.
בהצלחה
מיכל חסון רוזנשטיין
פסיכולוגית קלינית מומחית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המהירה,ועוד דבר
תמר12/09/2016תודה , רציתי להגיד שאני לא משדרת לה שום חשש, להיפך. לי ולבעלי יש הרבה חברים ואנחנו לא משדרים לה שום בושה, ויותר מכך, בגלל שאני באה מרקע כזה של חרדה חברתית ועבדתי על עצמי המון, אני משדרת לה שאין מה להתבייש ותמיד מעודדת אותה, מלמדת אותה שצריך להגיד נעים מאוד ולהציג את עצמה ואני מאוד מעצימה אותה.
השאלה היא האם יש צורך להתערב כאשר היא מבקשת ממני? היא רוצה לפעמים שאבוא איתה יחד לילדים או שאני זאת שאבקש לשחק איתם בשמה.. אני אומרת לה "לכי תגידי לה שאת רוצה לשחק" אז היא אומרת לי "לא, שאמא"
מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)