ילדה בת שלוש רגישה מאוד, רוצה ליצור קשרים חברתיים אך נתקלת בקשיים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום
 
  • ילדה בת שלוש רגישה מאוד, רוצה ליצור קשרים חברתיים אך נתקלת בקשיים
    תמר
    11/09/2016

    שלום, בתי בת השלוש מאוד חכמה, עדינה, ורגישה לסביבה, רגישה מאוד, שמה לב לכל דבר שקורה סביבה למשל כאשר רואה ילד אחר בוכה שואלת מה קרה לו למה הוא בוכה, או אם ילד מרביץ- למה הוא מרביץ וכו'. היא רוצה תמיד ליצור קשרים חברתיים. היא מאוד חברותית וממש נלהבת לשחק עם ילדים אחרים. יוצא שהיא ממש "רודפת" אחרי ילדים בגינה ובגן כדי לשחק איתם, בעוד שהם לא ממש שמים לב ולא תמיד מעוניינים, היא לא מבינה למה ונעלבת לעיתים. הסברתי לה שילד לפעמים לא מעוניין לשחק ושהיא חברותית וילדה מקסימה ושהילד שלא רוצה לשחק לא חייב לשחק והיא בתגובה אומרת "לא" ונעלבת, אני לא יודעת איך להתייחס לעניין. ניסיתי להתעקב ולשאול את הילדים אם הם רוצים לשחק איתה.. אציין שהיא ילדה בכורה (יחידה כרגע). איך להסביר לה את המצב? חוששת שהיא תבין את המצב בצורה לא נכונה ותחשוב שלא רוצים לשחק איתה. ילדים אחרים לא רגישים ולא קשובים כמוה לצרכים של ילדים אחרים בגיל הזה. אציין שגם אני הייתי כמוה בילדות ולא היו לי חברים בכלל בבית הספר בילדות, לא ידעתי איך לגשת לילדים אחרים ואיך ליצור קשרים חברתיים (להוריי אין חברים ואימי סובלת מחרדה חברתית). כיום אני לא במקום הזה ולא רואים עליי כלל ומאוד חברותית ומדברת. אני חוששת שהבת שלי תחווה מה שאני חוויתי.
    אודה לתשובה.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • ילדה בת שלוש רגישה מאוד, רוצה ליצור קשרים חברתיים אך נתקלת בקשיים - תגובה

    ד``ר מיכל חסון רוזנשטיין
    11/09/2016

    שלום תמר,
    אפשר להבין את החששות שלך לגבי ביתך, במיוחד אם את זוכרת את חוויותיך הקשות באופן כזה.
    צריך לבדוק בזהירות אם יש השלכות של עצמך עליה ובמיוחד הפחדים. נסי לשדר לה שאת סומכת עליה ולהתנסות עם הילדים כדי לקבל משוב אוטנטי להתנהגות שלה.
    אם יש לך חששות רבים בתחום, שתפי את הגננת או פסיכולוגית הגן כדי לקבל נקודות מבט נוספת. אם הן מדווחות באופן אובייקטיבי על קושי חברתי, כדאי יהיה לפנות לטיפול דיאדי או להדרכת הורים.
    בהצלחה
    מיכל חסון רוזנשטיין
    פסיכולוגית קלינית מומחית

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • תודה על התשובה המהירה,ועוד דבר

    תמר
    12/09/2016

    תודה , רציתי להגיד שאני לא משדרת לה שום חשש, להיפך. לי ולבעלי יש הרבה חברים ואנחנו לא משדרים לה שום בושה, ויותר מכך, בגלל שאני באה מרקע כזה של חרדה חברתית ועבדתי על עצמי המון, אני משדרת לה שאין מה להתבייש ותמיד מעודדת אותה, מלמדת אותה שצריך להגיד נעים מאוד ולהציג את עצמה ואני מאוד מעצימה אותה.
    השאלה היא האם יש צורך להתערב כאשר היא מבקשת ממני? היא רוצה לפעמים שאבוא איתה יחד לילדים או שאני זאת שאבקש לשחק איתם בשמה.. אני אומרת לה "לכי תגידי לה שאת רוצה לשחק" אז היא אומרת לי "לא, שאמא"
    מה לעשות?

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו