גמילה מחיתולים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• גמילה מחיתולים
    שלמה
    19/05/2008

שלום,

ביתי בת שנתיים וחצי ולפני כחודש התחלנו בתהליך גמילה מחיתולים.

הילדה בוגרת מאד, מדברת באופן שוטף ומבינה ש"צריך" לעשות בשירותים/סיר.
    אבל ברוב המקרים, היא מתאפקת עד קצה היכולת ואז "מתפספס" בחוץ.
    לרב היא מסרבת לשבת בסיר ואומרת- "אין לי פיפי" אבל גם כשהיא יושבת בסיר זמן רב היא מתאפקת(ואני יודעת שיש לה...).
    אציין שיש גם הצלחות- אבל הרבה יותר פספוסים.

מדובר בילדה עקשנית מאד ולא ברור האם היא מתאפקת בכוונה או שזה בתת מודע...
    אנחנו מרגישים קצת "תקועים" בתהליך, ותוהים אם היא בשלה בכלל ואולי היה כדאי לחזור אחורה ולנסות שוב עוד חודש-חודשיים, אבל היא לא מוכנה לשמוע בשום פנים ואופן על חיתולים ואף אומרת- "אני כבר עם תחתונים ולא רוצה חיתולים!"

ועם זאת- מפספסת המון!!

איך ממשיכים מכאן???

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מחיתולים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גמילה ומאבקי כוח

לירון און
    19/05/2008

שלום לך,
    גמילה מחיתולים הוא תהליך התפתחותי, המשלב בשלות פיזיולוגית, לצד מאפיינים של התפתחות העצמאות הפסיכולוגית. יש לציין, כי גיל הגמילה תלוי ומושפע תרבותית.
    בארץ הגיל שציינת בהחלט מקובל, עם זאת אצל ילדים עם צרכי שליטה התהליך מלווה לא אחת במאפיינים שציינת.
    בגיל כה צעיר הייתי ממליץ של שילוב בין שתי דרכים:
    א. לוחות זמנים קבועים וברורים. למשל: בוקר עם ההשכמה, לילה טרם ההשכבה, לפני יציאה מהבית וכו'
    אין "לכפות" על הילדה זמנים אלו אבל יש להבהיר לה את נחיצותם בסדר היום, כפי שיש זמנים קבועים לאוכל ולשינה. בשום אופן אין להיכנס לעמדה של מאבק כוחות, אך גם אין "להתעלם"!
    ב. חיזוקים- איני חסיד גדול של שיטות חיזוקים, אך יש להודות כי במקרים רבים החיזוקים משפיעים. כמו תמיד- החיזוק ינתן רק על הביצוע הטוב. עדיף לחזק במילה טובה ומחמאה, אך ניתן למשל גם באמצעים רלבנטיים אחרים, המתאימים לה.
    בעת פיספוס יש לציין, כי הפעם "לא הקשיבה לגופה" ופעם הבאה אתם בטוחים שהיא תוכל להקשיב לגוף ולשמוע מתי הוא מסמן לה שהיא צריכה לעשות את צרכיה.
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו