מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- כמה שאלות שקשורות לקשב וריכוזשירה05/10/2016
המורה של בני בן ה 8 רוצה שניקח את בני לבדיקה היא אומרת שהוא כל כך מתוק ומקשיב למורה ועוזר לה המון..איך הוא חולם לפעמים ולפעמים המורה צריכה לחזור על החומר שוב ושוב כדי שהוא יבין את הנילמד והמבחנים שלו לפעמים מצויינים ולפעמים הוא עונה נכון על 3 שאלות מתוך 10 שאלות
בבית הוא ילד מאוד מתוק הוא מקשיב ועוזר לי המון עם אחיו הקטן
הוא יכול לשבת ולסיים פזלים הוא מסיים כל פרויקט שהוא מתחיל הוא יכול לשבת דעות ברכב ועוד המון דברים שילד עם בעית קשב וריכוז לא מסוגלים
אני חייבת לציין שקראתי טיפה באינטרנט ואין שום רמז שהבן שלי עם בעית קשב וריכוז
חשוב לי לציין שלבעלי יש את הבעיה איך הוא אף פעם לא טופל כמו שצריך והוא מאוד דואג שבני עם אותו בעיה ומאוד כדי לקחת אותו לטיפול לפי דעתי למורה זה חיים קלים והיא ישר המליצה על כדורים ונראה לי מאוד מוזר
האם יש לנו סיבה לחשוש שבני סובל מקשב וריכוז?האם זה עובר בגנים?ועם לא מה אפשר לעשות כדי שבני לא ירד בלימודים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה תענו לי
דילגתם עלי18/10/2016אני מחכה לתשובה ממכם
אשמח להתייחסות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבתור מישהו כמו הבן שלך, רק בן 35.
לא רופא18/10/2016אענה בשמי בלבד, איני רופא או פסיכולוג.
לי, בכל 12 שנותיי בבית הספר, ץמיד הייתי מקבל בין 75 ל 80. לא פחות ולא יותר. אז ההורים שלי היו שקטים.
הייתי ילד טוב, חננה, רק מה- כל שיעור הייתי זוכר רק את מה שהיה ב5 דקות הראשונות. משם והלאה- טיילתי בקוסמוס.
אני לא היפר. ממש לא. אבל לא יכול להתרכז ולא לעופף לי ליותר מקצת דקות.
באוניברסיטה, שנה 3 גיליתי את הריטלין, ופעם ראשונה בחיי קיבלתי יותר מ80. לא רק זה, גם ההערכה העצמית שלי התחילה להיבנות ולהשתפר, והיום אני יודע שאני יכול להכל, כולל ללמוד, אבל צריך עזרה מהכדור.
אני כן חושב שגיל 8 זה הרבה, הרבה יותר מדי מוקדם, אבל מתישהו, אולי חטיבה יגיע הזמן שבמקום להיות מתוסכל הוא יוכל לפרוח ולבנות את עצמו בגיל הרבה יותר מוקדם ממני.
שוב, זה אני, כל סיםור זה עולם ומלואו.
בהצלחה לכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרעת קשב?
ד``ר מיכל חסון רוזנשטיין19/10/2016שלום שירה, משום מה תשובתי נמחקה בעת שינוי הממשק...
עונה שוב,
הפרעת קשב יכולה להופיע בתחומים שונים. אין הכרח שיהיה קושי בריכוז או קושי להתמיד במשימה בשביל לאבחן הפרעת קשב. ישנם קריטריונים מקצועיים לאבחנה, מבחנים ספציפים ורופאים ופסיכולוגים שהתמחו בכך. מורים, למרות ניסיונם הרב בחינוך, אינם מאבחנים, ואינם יכולים להמליץ על טיפול.
אני ממליצה בחום לפנות לאבחון פסיכודידקטי מקיף הכולל גם הערכה של הפרעת קשב, על מנת לברר את מקור הקושי של בנך. לאחר ההערכה הזו, ינתנו המלצות להמשך טיפול.
בהצלחה רבה
מיכל חסון רוזנשטיין
פסיכולוגית קלינית מומחית - ילדים, נוער ומבוגרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)