מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בת 4 קשורה מאוד לאמא שצריכה לסועשרי05/10/2016
שלום.
אני אם לשתי בנות, הגדולה בת 6 בכיתה א לומדת בעיר אחרת והקטנה בת 4 לומדת בגן ליד הבית. הילדה בת ה4 קשורה אלי מאוד, חכמה ופלפלית. רגישה מאוד. נמצאת איתי רוב שעות היום (חוץ מזמן הגן) בהם לפחות 3 שעות רק איתי לבד כי האחות הגדולה יוצאת מוקדם וחוזרת מאוחר. לא מסכימה ללכת לחברות אלא רק שהן תבאנה אליה. במקומות חדשים כמו גן וכדו׳ צריכה יום- יומיים הסתגלות. ולמעשה אני המטפלת העיקרית שלה. וכל זאת כהקדמה לשאלה:
אני מעוניינת לסוע לשבוע לחו״ל לבד למשך חג הסוכות (בו נמצאים עם המשפחה ואין גן) ולהשאיר אותה לטיפולו של בעלי ואחותי בת ה17. (אציין שלבעלי כמובן יש נוכחות בבית והיא אוהבת אותו אך רוב שעות היום הוא עובד ועיקר הטיפול הוא שלי)
אך אני חוששת שאולי זה ישפיע עליה לרעה מבחינה רגשית. אשמח לדעת מהי הדעה המקצועית בעניין? כדאי לסוע בלעדיה או מומלץ שלא?
(פרט חשוב נוסף הוא שעד לפני 8 חודשים, במשך השנתיים האחרונות נאלצתי להתאשפז כ6 פעמים למשך מספר ימים ואז היא נשארה עם בעלי וכשחזרתי היא היתה יותר דבוקה אלי ועצבנית וממש ראיתי שזה לא השפיע עליה לטובה על אף שהכנו אותה לפני האשפוז והסברנו לה)
מה עושים? מה מומלץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 4 קשורה מאוד לאמא שצריכה לסוע - תגובה
ד``ר מיכל חסון רוזנשטיין05/10/2016שלום שרי,
הנושא של קשיי פרידה מוכר מאוד ואפייני בגיל הזה. אך הוא גם מורכב משני צדדים. כלומר, מדובר ביכולת של שתיכן "לשחרר", ולסמוך על הזולת. ילדים בדרך כלל לא מפתחים טראומה מפרידה קצרה יחסית, כשהם מטופלים היטב. להיפך, הם מחזקים את תחושת המסוגלות שלהם להסתדר באופן עצמאי וגם עם מטפלים אחרים.
אם את חוששת מאוד, כדאי לפנות לייעוץ והדרכת הורים פרטנית.
שתהיה נסיעה נעימה
ד"ר מיכל חסון רוזנשטיין
פסיכולוגית קלינית מומחית - ילדים, נוער ומבוגרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)