מה זה ילידם ומה אני לא מבין ?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מה זה ילידם ומה אני לא מבין ?
    מה אני מפספס באשר לילדים?
    14/10/2016

שלום ,אני מעוניין לדעת מה זה בעצם ילדים , ולמה הם ראויים ליחס טוב יותר של ההורים מאחים בוגרים ?

והאם ככה זה בכל משפחה ? היחס שמקבל הילד הקטן הוא יחס יותר סלחני וותרן לעומת היחס שמקבל האח הבכור שהוא כבר בוגר?

אני מרגיש שלאחיי הקטנים יש יותר זכויות בבית מאשר לי.

אחיי הקטנים הם בני 9 ו10 ואני רואה את הסיטואציה הבאה חוזרת על עצמה:
    אבא מוכן לוותר על צפייה של חדשות (ערוץ 22) למען אחד הילדים במידה והילד רוצה לראות , או אבא שלי מוותר על סרט שהוא תכנן לראות בטלוויזיה ,או נגיד שאחותי תראה סרט שבא לה בזמן כזה שאני אישית לא יכול לראות (יום שישי בערב) . לי אין את את ההטבות האלו .. ואני מרגיש נבגד! אני סוג של מצפה לייחס שווה , ברמת הזכויות אבל לא לתשומת הלב..
    אבל אני מניח שהמחשבה הזאת מוטעית ,לכן אני רוצה את עזרתכם להבין מה אני מפספס ולא מבין בכל המושג הזה שנקרא ילדים?

לטענת אבא שלי , הוא אומר שהוא רוצה שלאחותי יהיה את הפינוק של הגיל שלה (9)

עוד כמה דוגמאת :

אבא שלי מאוד רגיש לריחות של אוכל מטוגן ..
    נגיד והוא נכנס לישון לי הוא אומר לא לטגן כלום ואפילו כשבאתי להכין פעם אחת חביטה או טוסט , אמא שלי אמרה לי שאבא שלי ישן ואי אפשר לעשות עכשיו..
    אך כשאחים שלי מבקשים טוסט או חביטה או כל מאכל מטוגן אחר , היא נגישת למטבח ומכינה להם גם למרות שאבא שלי ישן ..
    בעבר אבא שלי לא הסכים לי לחמם פופקורן במיקרו בלילה , נגיד אחרי 8 בערב כי זה עושה ריח ,עד שראיתי שלאחותי הוא מסכים לעשות את זה בלילה , ואני גם התחלתי והוא לא אומר לי כלום , אבל זה מרגיש לא נעים שלה הוא הסכים מלכתחילה..

כמה פרטים עליי, אני בן 22 ומתמודד עם מגבלה נפשית בעל רמת תפקוד גובהה

אז אני אשמח לדעת מה זה ילדים ,מה אני לא מבין או מפשפש בדבר הזה שנקרא ילדים ..
    לי אישית זה עושה רע מאוד כל המחשבה על האי צדק הזה בבית ,אבל יכול להיות שבכלל אני זה שלא צודק בסיפור.
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

מיכל ארנרייך
    15/10/2016

שלום רב לך, אתה מתאר מצבים משפחתיים בבית שלא נעימים לך ומעוררים תחושת חוסר הבנה וחוסר צדק. בבתים שונים יש מצבים דומים למה שאתה מתאר. האם יש מסגרת כלשהיא חברתית אליה אתה הולך או מטפל שתוכל לשתף ולהתיעץ איתו? אני מאד ממליצה על כך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

מה זה ילדים?
    17/10/2016

יש לי חונך,שאני משתף אותו ,אך זה לא ממש עוזר לי.
    אני מצטער אך לא הצלחתי להבין ממה שכתבת ,האם מה שאני חווה ומרגיש בבית זה מוצדק או שזה לא תקין?

אין לי כל כך ברירה ,אם זה מצב מקובל שהאח הבוגר מקבל יחס לא הוגן אז אני אקבל את זה.. אך אם זה לא ממש בסדר,אז אני אשתף את אבא שלי ,הוא מוכן לשמוע את דעתם של אחרים בנושא.

חשוב לי להגיד שאבא שלי לא ילך לאף טיפול או מקום שיסביר לו שהוא לא צודק ולמה.. זה דברים שהם לא בשבילו..

אני יודע שלדוש בעבר זה לא טוב,אך בכל זאת רציתי לציין שעד גיל 15 הייתה אלימות פיזית כלפי מצד שני ההורים.. למשל אמא שלי הטיחה את ראשי בקורה של הדלת. אבא היה בועט בי ואם אני לא טועה היו גם אגרופים.. בנוסף לכך היו דורשים ממני לעשות דברים ואם לא הייתי עושה אותם הייתי מקבל עונשים ,למשל הכריחו אותי מדי פעם לשתוף כלים בגיל צעיר ואבא שלי לא רוצה שאחים שלי ידיחו כלים והם מעולם לא נפגעו פיזית מאף אחד במשפחה.(וטוב שכך)
    לי היה חינוך נוקשה ומגעיל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו