פוביה מבלונים והשפעה על היום יום

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• פוביה מבלונים והשפעה על היום יום
    מיכל
    25/10/2016

שלום רב,
    בתי בת החמש סובלת מגיל קטן מאוד מפוביה לבלונים. כנראה כשהייתה קטנה נבהלה מבלון שהתפוצץ ומאז היא בלחץ מבלונים ולא מוכנה להתקרב. היא גם תמיד סבלה מרגישות יתר לרעשים כגון מקדחה וכו' (על אלה התגברנו).
    שמתי לב שבשנה האחרונה היא התחילה לכסוס ציפורניים וכל הזמן מתעסק עם תלישה של העור סביב הציפורן.
    בגדול היא ילדה מאוד שמחה ומאושרת.
    לאחרונה היא לא רוצה שארשום אותה לחוגים (למרות ששנה שעברה מאוד נהנתה). היום נפל לי האסימון והבנתי שהחוסר רצון נובע מהפחד שמא יהיו שם בלונים (קרה בעבר שבאנו לחוג ובחצר היה בלון).
    למסיבות ימי הולדת אנחנו הולכות כי אני עובדת איתה על התגברות על הפחד. אני לא מוותרת ובסוף היא אפילו מצליחה להינות.
    אני לא רוצה שבלונים יגרמו לה לכזה לחץ שיגרום לה להימנע מעשיית דברים. והשאלה היא אם יש דרך לטפל בזה מעבר למה שאני עושה.
    תודה מראש,

מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פוביה מבלונים

ד``ר מיכל חסון רוזנשטיין
    25/10/2016

הי מיכל,
    בהחלט יכולה להיות טראומה ופחד מבלונים. מאחר והפחד גורם להמנעות מפעילויות חשובות, כדאי לטפל בו.
    מומלץ טיפול קוגניטיבי התנהגותי או EMDR אצל מומחה לילדים. מדובר בטיפול קצר מועד.
    פני למטפל מורשה באיזור מגוריך.
    מאיזה איזור את?
    בהצלחה
    מיכל חסון רוזנשטיין פסיכולוגית קלינית מומחית - ילדים, נוער ומבוגרים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פוביה מבלונים

מיכל
    25/10/2016

אני מתל אביב. האם את מטפלת בנושאים כאלה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פסיכולוגית תל אביב

ד``ר מיכל חסון רוזנשטיין
    25/10/2016

אני מיקנעם. אבל פז ומיכל, מ
    המנהלות האחרות בפורום, מאיזור המרכז.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על המהירות והמקצועיות

מיכל
    25/10/2016

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו