הפרדת חברים בין תאומים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• הפרדת חברים בין תאומים
    טובטוב
    09/11/2016

שלום,
    יש לי 4 ילדים . השניים האחרונים תאומים לא זההים בני 3 ו-3 חודשים.
    התחילו השנה גן עירייה. שנייהם ילדים מתוקים אבל מאוד שונים
    האחד- עומר : ילד שקט עדין ביישן אוהב מצחיק וקליל .
    השני : יונתן : ילד עוצמתי בגן מרביץ , בעל סף תסכול מאוד נמוך שמתבטא בבית בהתפרצויות זעם .
    יונתן מתחיל החודש קליאית ( יש יש קצת קושי בשיבור - לא משהו בעייתי .. הוא מדבר מאוד יפה אבל עדיין יש פםער ביחס למה שצפוי , ובלבולי מילים וטעויות בין זכר לנקבה .
    הוא מרביץ בגן המון .. מרגיש לי עכי לא יודע לשלוט בידיים שלו וברגשות שלו . אני ביקשתי מהגגנתצ למלא טפסים של התפתחות הילד אולי לבדוק אם יש לו ויסות חושי .
    אני ממש ממש מפחדת כי יכנס למשבצת של הילד האלים בגן .... מרגישה כל כך חוסר אונים...מסבירה לו שהוא יכול לצבוט בצק/ אם רוצה לבעוט שיקח כדור וכו... כי לילדם לא מרביצים.. אך הוא ... בזמן כעס/התלהבות/עצבות - שוכח זאת .
    בבית משתדלת מאוד להעצים את הדבאים הטובים ולהתמקד בהם אבל קשה לי לראות ולשמוע שביום אחד הרביץ ל-3 ילדים....
    יש לי דילמה כי ההם גם תאומים... היום הזמין את עומר חבר .. רק את עומר ויונתן לא .

בהתחלה חשבתי שאו שאפגיש יחד עם שניהם או שבכלל לא ... ואז אמרתי לעצממי שאני בעצם מענישה את עומר וזה לא פייר... אז אני מרשה זאת ...אני מפחדת שהוא יהיה ללא חברים . ומתוסכל מזה שרק עומר נפגש.... אז חשבתי אולי להפריד בגן שנה הבא .. ואז עולה בי החשש שאם אפריד אז בכלל יהיה לו קשה ועוד יותר יהיה בלי חברים .. גם בגלל שהילדיים נרתעיםפ מילד כוחני וגם ההורים שלא רוצי להפגיש.. אני ממש בדילמה ... לא יודעת איך להתמודד..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפרדת חברים בין תאומים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תאומים

ד``ר מיכל חסון רוזנשטיין
    11/11/2016

נשמע שהמצב מורכב. מומלץ לפנות להדרכת הורים פרטנית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו