מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילד בן 3.9-בעיית התנהגותחן18/12/2016
שלום רב,
אנחנו הורים לבן יחיד בן 3 שנים ו-9 חודשים.
ילד חכם ונבון, מתנסח בשפה גבוהה, גמול ממוצץ וחיתול, עצמאי ודעתן.
לאור העובדה שהוא ילד יחיד, וגם נכד/אחיין יחיד בצד של משפחתי, עמם הוא מבלה על בסיס יום-יומי, הילד מקבל מכל הכיוונים מלא תשומת לב, כמעט כל בקשותיו למתנות ומאכלים אהובים נענות, הוא אהוב מאוד וזה בא לידי ביטוי במגע, במילים ובהפתעות.
בשבועות האחרונים הסייעת (שגם עליה הוא בין האהובים יותר מבין הילדים בגן) החלה להתלונן כי הילד מציק לילדים אחרים ללא כל סיבה. לפתע מחליט להטפל לילד שלא עשה לו כלום, לדחוף, להציק, להפריע. באחת מהפעמים שאספתי אותו מהגן גם ראיתי זאת מול עיני - שילדה יושבת ועושה פאזל בשקט עם עצמה ופתאום הוא בא ומפרק לה הכל.
בבית, בימים האחרונים, הוא החל להיות ילד חצוף עם פה מלוכלך. בלי כל סיבה, בלי שבכלל עשינו לו משהו, הוא פתאום מכוון ויורה אלינו "פיאו פיאו" (כאילו יורה עלינו ברובה), עושה תנועות של בעיטה (בלי לבעוט באמת) ואומר דברים שלא היה אומר פעם כמו: "אני אוציא לך את העין" / "אני אפיל אותך" / "אני אשרוט אותך" / וכל מיני דברים בסגנון - ושוב - מבלי שעשינו לו משהו "שלא מוצא חן בעיניו".
ניסיתי להעניש ב-לא לקבל הפתעות, לסגור בחדר כשמתנהג לא יפה, לקחת צעצועים- לא עוזר.
לי אישית זה מגיע למצב שלרגעים אני פשוט "נגעלת" מהילד. זה בילתי נסבל ולא מצליח להתקבל לי על הדעת שייצור טהור וקטן שכזה פותח עלי כזה פה ג'ורה.
מה עוד אפשר לעשות? ואיפה לחפש את מקור הבעיה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דבר נוסף ששכחתי לציין
חן18/12/2016תגובות נוספות שניסינו בבית ללא הועיל-
ברגע שהוא מתבטא או מתנהג לא לעיניין אנו אומרים לו ברוגע שאצלנו בבית לא מדברים ככה ומי שרוצה לגור בבית שלנו לא יכול לדבר או להתנהג ככה.
ושאם ימשיך ככה נאלץ להענישו (בעונשים שהזכרנו מעלה).
ברגע שנענש הוא בוכה ומבטיח שלא יתנהג ככה יותר ולא ידבר ככה יותר,
אבל כמובן שזה מתגלה כשקר וההתנהגות שלו כן חוזרת על עצמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)