ילד בן 9.5 בורח לדמיון

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד בן 9.5 בורח לדמיון
    מיה
    07/05/2017

שלום רב,
    ילדי בן 9.5. בן יחיד, מקסים,לבבי,תלמיד טוב וחברותי. מגיל מאוד צעיר הוא מעסיק את עצמו במשחקי דמיון. בהשראת תוכניות טלויזיה אהובות הוא ממשיך את קווי העלילה ומפתח דיאלוגים בין הדמויות תוך שהוא רץ, מדבר, וממחיז (כולל קולות ותנועות גוף) קרבות, פיצוצים ועוד. בשנה + האחרונות אנו עדים לכך שזה העיסוק המועדף עליו (אחרי משחקים בטבלט/מחשב וצפייה בטלויזיה שאנו מגבילים לזמן קצוב) . הוא עוסק בזה בבית או אצל הסבים (הסברנו לו שמחוץ לבית יש סיכון בטיחותי, שחלילה ייפגע בכביש ועליו להיות מרוכז, או שאם נמצא בחברה, הסובבים יעלבו שאינו משחק איתם אלא עם עצמו, הוא קיבל בהבנה מלאה ומיישם) החשש שלי שהוא בעצם "בורח". הוא מעדיף את העיסוק הזה על פני מפגש עם חברים (הרבה ילדים רוצים בחברתו, וכשנפגש עם חברים הוא מאוד נהנה) ועל פני עיסוקים יחידניים - כגון קריאה או משחקים כמו לגו / פאזל ועוד (בעבר מאוד אהב להרכיב דגמים מלגו, אבל לאחר שסיים את ההרכבה לא שיחק בדגם) .
    קשה לנו מאוד לפתוח אותו לדברים חדשים, נראה כי תמיד יעדיף להיות ב"דמיון" (כפי שהוא קורא לזה). איך אוכל להלהיב אותו ולגרות את סקרנותו לדברים אחרים? אני חוששת שהוא פשוט מפסיד... תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 9.5 בורח לדמיון

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בורח לדמיון

ד"ר הלית דורי
    08/05/2017

מיה,ראשית הייתי שואלת אותו למה הוא לא רוצה משחקים אחרים. מעבר לזה, אולי הדרך לפתוח אותו למשחקים אחרים, זה לשחק איתו את המשחקים הללו? למשל לשחק איתו בלגו ואח"כ אולי לצרף עוד אנשים למשחק, אולי את אבא או אחים אם יש, ולפתח את המשחק. וגם הייתי מצטרפת למשחקי הדמיון שלו ולוקחת אותם למקומות שהוא לא החליט אותם. להיות דמות אחרת שמקשה עליו מידי מעם. פעולות כאלו יכולות להראות לו ששיתוף אחרים במשחק עושה את המשחק מעניין יותר וגם (אם תציעי משחק שאינו מכיר) יפתח אותו לדברים אחרים.
    אם הוא מסרב לשתף פעולה ניתן גם לומר לו כי תשחקו חצי שעה (שימי שעון) ואח"כ הוא יכול להנות מחצי שעה של טאבלט. לפחות בהתחלה זה ידרבן אותו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ועוד

מיה
    08/05/2017

קודם כל תודה על המענה המהיר. כנראה אנחנו צריכים להיות יותר אסרטיביים, במהלך החודשים האחרונים הרכבתי יחד איתו דגם בלגו - נראה לי שאני נהניתי יותר, הייתי ממש צריכה "להושיב" אותו ולגייס אותו לעניין... הרגשתי שזה קצת עונש בשבילו, אבל ננסה משחקים אחרים . בעניין הדמיון, מידי פעם אני משחילה שאלה בהתיחסות למשחק שלו כמו: "מי נפגע מהחרב?" , "זה היה הדרקון הרשע שקפא?" וכו... וזוכה לתגובה: "אני בדמיון!" וכשאני עונה "אבל זה נראה לי מגניב/מסקרן אני רוצה גם להשתתף לפעמים" הוא פשוט מתעלם וממשיך....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד..

ד"ר הלית דורי
    08/05/2017

ככה הוא גם משחק עם החברים שלו? או שאותם הוא מסכים לצרף לעולם הדמיון שלו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד בדמיון

מיה
    08/05/2017

הוא לא בדמיון עם חברים. כאשר נפגש עם חברים משחקים יחד במחשב, כדור, לגו, עורכים "ניסויים מדעיים", דמקה,שחמט וכו... הדמיון נראה לי כמו אזור הנוחות שלו, לדוגמא כאשר חוזר מיום ארוך בביהס וצהרון ואני מנסה לנהל איתו שיחה של יותר מאיך היה היום שלך? והכל בסדר? הוא אומר: "אמא, בואי נדבר אח"כ, אני רוצה להיות קצת בדמיון..." לפעמים אפילו מקדים הצהרה לשיחה, נכנס לרכב או הביתה ומכריז "אני בדמיון!" שזה מתפרש על ידי כ: "תניחו לי עכשיו" אולי אנחנו מפרשים זאת לא נכון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז..

ד"ר הלית דורי
    08/05/2017

נראה לי שתניחו לו, גם אנחנו צריכים לפעמים לשתות קפה בשקט או לקחת אויר בכל דרך אחרת. זו הדרך שלו לעשות את זה. אם הביטוי מפריע לכם בקשו ממנו לשנות את זה ל"אני צריך קצת שקט עכשיו".

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה :-)

מיה
    08/05/2017

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו