בכיינות של ילד בן 10

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בכיינות של ילד בן 10
    ניקי
    10/05/2017

שלום, בני בן 10 ,בכור יש לו 2 אחיות בנות 7 ו-2, התחלתי איתו גבולות בגיל מאוחר יחסית (גיל 4) כי גם הורה חדש למדנו כמו שאומרים וכנכד ראשון תמיד היה מפונק . כיום עדיין לא קל לו לקבל מרות כי גם מטבעו הוא אוהב לשלוט (בכיתה הוא המנהיג המנתב את החברים ) כך שבבית כל יום יש לנו היתקלויות מולו (לבעלי ולי) לא נעימות וכל הזמן יוצא שהוא מתבכיין ממש , מתעצבן, מעיף דברים מעצבים, אציין גם שהוא מתעצבן מהר מאוד מכל דבר, לא רגוע בכלל לדוגמא : כשאוסרים עליו לאכול ממתק נוסף אז מתחיל לבכות למה ..נו או שלא רוצה לישון ומושך את הזמן ואם אנו מענשיים אותו על ידי לקיחת הנייד לכמה שעות או איסור מחשב במקום להבין את העונש ושישפר את מעשיו, הוא ממשיך להתעצבן על העונש שקבל והתנהגותו נהיית יותר עצבנית וממש רב איתנו גם במילים ובקללות אני שונא אתכם ..
    בעלי ואני מיואשים כבר הוא בוכה בכמות שאחיותיו הקטנות לא מתנהגות ובוכות כך בכלל .
    איננו יודעים איך לקרוא אותו ולעזור לו לעזור לנו לחזור לחיים יותר נעימים כי האוירה בבית ממש לא נעימה .

אודה לכל עזרה .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בכיינות של ילד בן 10

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כעסים וגבולות

ד"ר הלית דורי
    10/05/2017

ניקי, אני מודה שאני לא ממש יכולה לעזור לך בפורום כזה. זה עניין מורכב. ובטח אם הילד כבר בן 10 ומאוד רגיל להתנהג ככה.
    הנה כמה דברים שאולי יעזרו לך לחשוב על העניין ואולי למצא פיתרון:
    1. אם נצא מנקודת הנחה שכל הילדים רוצים שיאהבו אותם הרי שברור שהוא גם רוצה את זה. אבל אולי כשהוא מתנהג בסדר אף אחד לא שם לב לזה, אז הוא בוחר לבכות ולצעוק ולזרוק דברים כדי להשיג תשומת לב?
    2. נסי לחשוב על דרך ההתמודדות שלך ושל בעלך עם תיסכול - יכול להיות שהוא דומה לכם? אולי אם תשנו לגמרי את התגובה שלכם - למשל לא תכעסו ולא תצעקו - אולי זה ישנה אצלו משהו?
    נסי לחשוב על זה..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו