פוביה לפעוט בן שנתיים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• פוביה לפעוט בן שנתיים
    יעל בר נתן
    15/05/2017

שלום,

לפני כשלושה חודשים, בני בן ה 2.1 ראה פסל חי בקניון. מאז הוא אינו מפסיק לבכות "אין בובה", כל פעם שצועדים בכיוון הקניון (כן גם 3 חודשים אחרי) הוא בוכה ומבקש ללכת הביתה, מצביע לכיוון השני של הקניון ומתחיל לבכות ללא הפסקה "אין בובה".
    ניסיתי לדבר איתו ולהסביר שאין לו מה לדאוג, שאני שומרת עליו, שהפסל לא יכול לעשות דבר, אבל הוא לא מפסיק לבכות.
    זה מגיע למצב שלפני כמה ימים הוא בכה מתוך שינה "אין בובה"
    היום ניסיתי ללכת לכיוון הקניון ואחרי 5 דק' הליכה בכיוון הוא התחיל לבכות הביתה ולהגיד "לא לשם, אין בובה".

מאז אנחנו לא הולכים לקניון הזה, אני אומרת לו שאין בובה ושאין מה לדאוג ושאימא נמצאת שם בשבילו נכון שזה דועך אבל לא פסק לגמרי.
    לאחרונה ראינו ליצנים והסברתי לו שמדובר באנשים בתחפושת - הוא לא נבהל מזה.
    כשהוא דיבר על הבובה ואמר אין בובה- ניסיתי להסביר לו שמדובר באיש בתחפושת ואין מה לדאוג .
    מאז הוא אומר איש בתחפושת וחוזר על זה, מדהים איך שהפחד לא עובר לו.
    כדי לחזק את כל זה, אחי שם בחצרו (וכן אני יודעת שזה נשמע קצת פסיכי), ראש של בובת ראווה (כמו שיש בחלונות ראווה) והפך אותה לעציץ.
    אני לא שמתי לב לזה עד לרגע שבני נבהל והתחיל לזוז בפחד וכשהוא ראה את זה הסברתי לו שזו כלום, זה בובה מפלסטיק , זה לא מפחיד ולא כלום.
    מאז הוא לא מעיז לעבור באזור הזה בחצר של אחי וחוזר על המילים "בובה פלסטיק".

אני מבינה שזה צריך לעבור מתישהו אבל מתי?
    חוצמזה שבקרוב יהיה ליד הבית שלנו פסטיבל של "פסלים חיים" ונכון שאפשר לא לעבור שם אבל זה יהיה די קשה כי זה ממש לידנו - אני לא יודעת איך הוא ישרוד את זה.

מה אפשר לעשות כדי לעזור לו? אני ממש אובדת עצות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פוביה לפעוט בן שנתיים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פחדים

ד"ר הלית דורי
    15/05/2017

יעל, אני מבינה שהוא מוכן עכשיו ללכת לקניון ואף ללכת למקום אחר שהוא באותה דרך. כלומר, שהמצב השתפר. ובעצם מה שאת חוששת ממנו זה הפסטיבל המתקרב.
    יש הרבה דברים שאני לא יודעת על הילד ולכן קצת קשה לעזור לך, בין היתר האם יש חרדות אחרות, איזה מן ילד הוא וכו..
    התשובות לשאלות אלו ואחרות יכול להבהיר האם לילד יש בעיה של חרדה או לא. אם זה משהו נקודתי אז יתכן שזה יעבור לבד. אבל אם לא יש סיכוי שזה בעיה מורכבת יותר (פתירה אך מורכבת יותר ודורשת איש מקצוע).
    הייתי מציעה לנסות לצמצם למינימום את החשיפה לפסטיבל, ולראות מה יהיה.
    הכי חשוב זה לעשות לו הכנה, להסביר לו שפחד זה דבר שעובר ושאת לידו בפחד. חשוב לא להפחית מערך הפחד שלו. הוא באמת מפחד - כמו שאת תפחדי ממטוס מתרסק (כזו עוצמה).
    אם הפחדים ימשיכו (גם אם הם ספציפיים וגם אם קשורים לדברים שונים) הייתי פונה לעזרה. ככל שתעשי את זה בגיל צעיר יותר זה יקל עליו יותר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הוא ממש לא מוכן ללכת לקניון

יעל בר נתן
    17/05/2017

האמת שזה רק מחמיר נראה לי. הוא מפחד מהדרך לקניון, סתם טיול אם הוא לא במקומות שהוא מכיר הוא חושש מתחיל להגיד "אין בובה".
    ממי ואיך ניתן לקבל ייעוץ מתאים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה

ד"ר הלית דורי
    17/05/2017

יעל, אני לא יודעת מאיפה את בארץ, אבל אני נותנת יעוץ לדבר הזה (זה אתר של מטפלים פרטיים).
    או שאת יכולה לפנות לרופא המשפחה באזור שלך ולבקש שיפנה לפסיכולוג/ית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו