אבא מתמודד נפשית- כיצד לדבר על זה עם הילדה בת השש?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אבא מתמודד נפשית- כיצד לדבר על זה עם הילדה בת השש?
    בלה
    16/05/2017

הגדולה שלי בת 6- חכמה , סקרנית ופטפטנית. בעלי מתמודד נפשית ועובר תקופה קשה וזה משפיע על התפקוד שלו במשפחה. מחר אמור ללכת לטיפול שיימשך כחודש מחוץ לבית. כיצד לדבר על זה עם בתנו? היא אוהבת לדבר על הההכוול בגן- כיצד לדבר איתה על שיחות בגן על הנושא וכיצד והאם לדבר עם הגננת על זה. יש לי גם בן בן 2 ו11 ח' - האם כדאי להגיד גם לו? מה הוא יכול להכיל?
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אבא עוזב לתקופה ארוכה

ד"ר הלית דורי
    17/05/2017

בלה שלום, נשמע לא פשוט מה שעובר עליכם. לפני שאת מספרת בגן או בכל מקום אחר, הילדים שלך צריכים להיות הראשונים שיודעים. את לא רוצה שישמעו על כך מגורם אחר ובצורה שלא תהיה לך ביקורת עליה.
    אני יכולה להניח שהמצב בבית עוד לפני עזיבת האב היה לא פשוט, ולכן סביר להניח שהילד (גם אם לא אמרו לה משהו מפורש) ידעה כל הזמן שמשהו לא בסדר. רק לא ידעה מה ויש סיכוי שזה היה אפילו יותר מפחיד עבורה מהמציאות.
    גם ילד בן כעט שלוש מבין ויודע, וקורא את הלחץ שיש בבית ומגיב לו ולכן גם לו צריך לספר ולהסביר.
    עושים את זה על ידי משחקים בבובות וגם הסביר מילולי או עם תמנות.
    אם את לא בטוחה בעצמך פני כמה שיותר מהר לעזרה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו