"שכחתי" את הילדה בבית הספר

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• "שכחתי" את הילדה בבית הספר
    ליה
    18/05/2017

שלום
    היום סביב שעות הצהריים המוקדמות התקשרו לבעלי מבית הספר ואמרו שהילדה סובלת מכאבי בטן.
    בעלי ביקש שאבדוק אם אמא שלי פנויה לאסוף אותה (אני עובדת רחוק) ובגלל לחץ גדול מאוד בעבודה, ברגע שסיימנו את השיחה, פשוט שכחתי מזה.
    3 שעות מאוחר יותר התקשר בעלי לשאול מה בסוף, ונחרדתי להיזכר שלא הלכנו לאסוף את הילדה......

ברור שאני מרגישה זוועה, ושלחתי עם הבת שלי והסברתי שהיתה אי הבנה והתחלתי, אבל אני מרגישה שנגרמה לה פגיעה רגשית, גם אכזבה, גם בושה (מול החברות והמורה) ערעור הבטחון בנו ההורים - באהבה שלנו ובאיכפתיות שלנו.

חשוב לציין שבחיים לא קרה לנו דבר דומה.

מה כדאי לעשות כדי למזער את הנזק והחוויה השלילית של הילדה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    "שכחתי" את הילדה בבית הספר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טעות

ד"ר הלית דורי
    21/05/2017

ליה, אחד הדברים החשובים שהילדים שלנו צריכים ללמוד זה שאף אחד לא מושלם. אנחנו ההורים לא מושלמים וגם הם הילדים (למרות שכולנו יודעים שהילדים שלנו מושלמים :-)). אחד הכוחות שילד יכול ללמוד זה כשנעשית טעות אפשר להתנצל ולהמשיך הלאה. כמו שאת מצפה מהבת שלך להודות מולך בטעות (וכמו שאת יכולה להרגיש עכשיו, זה לא דבר פשוט, כי מבחינה רגשית את מרגישה כישלון כהורה. הילד ירגיש כישלון כילד אהוב על הוריו). אז כמו שאת מצפה לזה את צריכה לעשות את אותו דבר.
    היות וזה בדיוק מה שעשית. אז עכשיו לא נותר אלא להראות לה שוב ושוב שזה דבר חד פעמי. ויש להניח שטעויות רבות אחרות יעשו - צריך להתנצל, להסביר שאת מרגישה נורא. לשאול את הילדה איך היא הרגישה כשלא באת לקחת אותה ולספוג את התחושה הקשה של מה שעשית לה - ולהתנצל שוב. אפשר לתת הסברים, אבל להגיד שזה למבחינתך לא מצדיק את זה, ותעשי את הכי טוב שאת יכולה שזה לא יקרה שוב לעולם.
    מארוע אחד כזה אין "צלקת" לכל החיים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!!

ליה
    22/05/2017

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו