מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- "שכחתי" את הילדה בבית הספרליה18/05/2017
שלום
היום סביב שעות הצהריים המוקדמות התקשרו לבעלי מבית הספר ואמרו שהילדה סובלת מכאבי בטן.
בעלי ביקש שאבדוק אם אמא שלי פנויה לאסוף אותה (אני עובדת רחוק) ובגלל לחץ גדול מאוד בעבודה, ברגע שסיימנו את השיחה, פשוט שכחתי מזה.
3 שעות מאוחר יותר התקשר בעלי לשאול מה בסוף, ונחרדתי להיזכר שלא הלכנו לאסוף את הילדה......
ברור שאני מרגישה זוועה, ושלחתי עם הבת שלי והסברתי שהיתה אי הבנה והתחלתי, אבל אני מרגישה שנגרמה לה פגיעה רגשית, גם אכזבה, גם בושה (מול החברות והמורה) ערעור הבטחון בנו ההורים - באהבה שלנו ובאיכפתיות שלנו.
חשוב לציין שבחיים לא קרה לנו דבר דומה.
מה כדאי לעשות כדי למזער את הנזק והחוויה השלילית של הילדה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טעות
ד"ר הלית דורי21/05/2017ליה, אחד הדברים החשובים שהילדים שלנו צריכים ללמוד זה שאף אחד לא מושלם. אנחנו ההורים לא מושלמים וגם הם הילדים (למרות שכולנו יודעים שהילדים שלנו מושלמים :-)). אחד הכוחות שילד יכול ללמוד זה כשנעשית טעות אפשר להתנצל ולהמשיך הלאה. כמו שאת מצפה מהבת שלך להודות מולך בטעות (וכמו שאת יכולה להרגיש עכשיו, זה לא דבר פשוט, כי מבחינה רגשית את מרגישה כישלון כהורה. הילד ירגיש כישלון כילד אהוב על הוריו). אז כמו שאת מצפה לזה את צריכה לעשות את אותו דבר.
היות וזה בדיוק מה שעשית. אז עכשיו לא נותר אלא להראות לה שוב ושוב שזה דבר חד פעמי. ויש להניח שטעויות רבות אחרות יעשו - צריך להתנצל, להסביר שאת מרגישה נורא. לשאול את הילדה איך היא הרגישה כשלא באת לקחת אותה ולספוג את התחושה הקשה של מה שעשית לה - ולהתנצל שוב. אפשר לתת הסברים, אבל להגיד שזה למבחינתך לא מצדיק את זה, ותעשי את הכי טוב שאת יכולה שזה לא יקרה שוב לעולם.
מארוע אחד כזה אין "צלקת" לכל החיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!!
ליה22/05/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)