שינה מחוץ לבית - בן 10

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שינה מחוץ לבית - בן 10
    אימא אחת
    21/05/2017

שלום הלית
    בני בן ה10 אוהב לישון מחוץ לבית -- אצל סבא או סבתא, או בבית מלון. הבעיה היא שהוא מצליח להירדם רק בתנאי אחד: שהוא ישן באותה מיטה (כפולה) ביחד עם מבוגר. אם שמים אותו במיטה לבד, הוא מתחיל לבכות. ואז הוא לא פונה לאדם שנמצא איתו בבית, אלא מתחיל לכתוב מסרונים לי. דברים בנוסח "אני מת מפחד", "הצילו!" ועוד. לפעמים אני מצליחה להרגיע אותו על ידי כך שאני זו שמתקשרת לאדם שנמצא איתו במקום, ואז באים לישון איתו. לפעמים אני לא מצליחה, ואז אני נאלצת לבוא באמצע הלילה לקחת אותו. הסברנו לו כבר הרבה פעמים שאם מפריע לו משהו, אז הוא צריך לפנות לאדם שנמצא לידו, ולא לכתוב לי. אבל תכלס זה לא עובד -- בסופו של דבר הוא נרדם רק אם נכנסים איתו למיטה.
    בבית הוא ישן במיטה לבד ובחדר לבד בלי בעיה. רק צריך לשבת לידו, לתת לו נשיקה ולהגיד לילה טוב.
    האם יש משהו שאנחנו יכולים לעשות כדי לעזור לו לישון במיטה לבד גם במקומות אחרים? או רק לחכות שיגדל?

שאלתי אותו אם הוא רוצה שאשאל פסיכולוג של ילדים באינטרנט, והוא ביקש שאעשה זאת. אז אני כותבת כאן בידיעתו, והוא גם יקרא איתי את התשובה :-)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שינה מחוץ לבית - בן 10

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שינה

ד"ר הלית דורי
    21/05/2017

אמא ובן שלום :-),
    הנה כמה שאלות שצריך לענות עליהן כדי לדעת לכוון אתכם:
    האם אי פעם הילד ישן מחוץ לבית במיטה לבד?
    מה קורה אצל סבתא אם גם אמא נמצאת בבית במהלך הלילה?
    האם הוא מוכן שכל מבוגר יצטרף אליו כשהוא ישן מחוץ לבית (סבא, סבתא, מורה, מדריך?)
    האם יש פחדים אחרים, מדברים אחרים?
    האם בבית הוא ישן לאורך כל הלילה?
    ושאלה אחרונה מה כבר ניסתם בשביל לפתור את הבעיה?

העניין הוא שצריך לעשות כאן אבחנה בין בעיית שינה לבעיה אחרת כמו חרדה ופחד. יכול להיות שאם הדבר מאוד מגביל את הילד בפעילויות שלו, שווה לגשת ליעוץ.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובות המשך

אימא אחת
    21/05/2017

שלום הלית
    הצגתי ליואב את השאלות שלך, והנה תשובותינו:
    -האם יואב ישן אי פעם מחוץ לבית במיטה לבד? אני לא זוכרת שזה קרה, אבל יואב טוען שזה קרה פעמיים. פעם אחת אצל סבתא ופעם אצל סבא. בפעם אצל סבתא לפני כן התקשרו אליי, הוא בכה הרבה ובסוף נרדם. אצל סבא, לדבריו הצליח לשכנע את עצמו שבבוקר יהיה לו כייף אז הצליח להירדם :-)

- האם יואב מוכן שכל מבוגר יצטרף אליו? הוא מוכן שיצטרפו אליו אימא, אבא, סבא או סבתא. כל זמן שזה כך, אני לא נותנת לו לנסוע לטיולי לינה עם מדריכים.

-בבית לוקח ליואב כמה דקות להירדם, ואז הוא לרוב ישן כל הלילה. פעם בכמה שבועות הוא מתעורר באמצע הלילה או מוקדם בבוקר ונרדם אחרי הרבה זמן.

- פחדים אחרים: יואב קצת ביישן, ולפעמים פוחד מטרור וכד' (למרות שאנחנו גרים במרכז הארץ ושאנחנו לא צופים בחדשות בטלוויזיה). לרוב, הפחד לא משפיע על התפקוד שלו.

מה נראה לך הכיוון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינה המשך..

ד"ר הלית דורי
    22/05/2017

יואב ואמא, אני חושבת שהכיוון הוא לא קשיי שינה אלא יותר חרדה. יש היום טיפולים קצרים וטובים לעניין הזה הייתי ממליצה לנסות.
    ועכשיו אני פונה ליואב..
    הי יואב, אני מבינה שאתה חושש מאוד לישון מחוץ לבית, וזה בסדר הפחד שלך הוא אמיתי. זה לא אומר שהוא מוצדק (כלומר שיש באמת משהו מפחיד בלישון מחוץ לבית) אבל זה הפחד שלך ויש לך זכות לפחד. אם זה מאוד מפריע לך ומגביל אותך לעשות דברים שאתה רוצה, תדע שיש דרכים לטפל בזה. זה לא יקח הרבה זמן וגם אף אחד לא יבקש ממך ישר על ההתחלה לישון לבד. זה יקרה כשאתה תהיה מוכן לזה. אז תחשוב אם זה משהו שאתה מוכן להתגייס למענו (כי אולי זה ידרוש ממך קצת אומץ). אבל אם כן, אז נראה לי שיש לך אמא נהדרת שמוכנה לעזור לך והיא תדע מה לעשות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה הלית :-)

אימא אחת
    23/05/2017

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו