מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילד בן 8.5 שמשקרדפנה25/05/2017
הבן שלי בן 8.5 כבר תקופה ארוכה שאני שמה לב שהילד נוהג מידי פעם לשקר בדברים קטנים לא תמיד חשובים באמת ושאני יודעת בוודאות שזהו שקר. לדוגמא- הבוקר הוא התעורר מאוחר מהרגיל בשבילו , בעלי בדכ מניח קערה וכפית על השיש לכל ילד והם רק מוציאים את דגני הבוקר והחלב, אז הוא לקח את הקערה בלי לאכול הניח בכיור ושם מים כאילו הוא אכל פניתי אליו ושאלתי למה הוא הניח בכיור אם הוא לא אכל , לא הרמתי את כולי לא צעקתי רק שאלתי הוא טען שאכל ואמרתי שאני יודעת שהוא לא אכל כי הרגע רק התעורר ויצא מהשירותים הוא גם לא הוציא את הקורנפלקס (בדכ הוא משאיר על השולחן לאחותו) הוא התעקש שאכל והתחיל לבכות (תמיד כשאני מעמידה אותו מול שקריו הוא ישר מתחיל לבכות) אמרתי לו שאני לא מבינה למה לשקר על דבר כזה אם הוא לא רוצה לאכול זו בעיה שלו אבל לא צריך לשקר הוא רק בכה ולא ענה.....
למה הילד מרגיש שהוא צריך לשקר על דברים כאלה???? ואיך פותרים את הבעיה??????
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקרים
ד"ר הלית דורי26/05/2017דפנה, יש שתי סיבות עיקריות שבגינן ילדים משקרים גם כאשר למבוגרים נראה שאין לכך צורך. הראשונה, מתאימה לסביבות גיל שלוש והיא בגלל שהילד לומד שהוא וההורים שלו הם שתי ישויות נפרדות ושנקודת המבט שלו שונה מזו של ההורים. אז ככה הוא בודק את זה.
השניה מתאימה לגילאים גדולים יותר. והיא מערכת ציפיות של הילד מעצמו ושל ההורים שלו ממנו. אם הילד מרגיש שהוא לא עומד בצפיות של ההורים ומאכזב אותם, הוא ישקר בתקווה להוריד ממנו את הלחץ. לכן כשתופסים אותו בשקר ומנסים אפילו להגיד לו שלא כועסים על השקר אבל אין צורך לשקר זה מלחיץ אותו - כי שוב לא עמד בצפיות. הוא מאוד רוצה לרצות אתכם.
הייתי מציעה לשחרר את הלחץ סביב הנושא, ובכלל לבדוק עם עצמכם את נושא רמת הציפיות בדברים אחרים. אולי בלימודים, או בנושאים חברתיים. לראות אם יש מקומות שקשה לו ומצפים ממנו קצת מעל מה שהוא מסוגל. זה לא אומר שאנחנו לא צריכים להציב מטרות לילדים שלנו, אבל יש עניין של מינון.
חוץ מזה, אם תופסים אותו בשקר - עזבו את זה, זה רק מוסיף עוד לחץ. הוא ילמד עם הזמן איך לעשות את זה נכון (וכן צריך ללמוד לשקר - מבוגרים קוראים לזה שקל לבן - וזה חלק אינטרגלי מהחיים שלנו).
אגב, יש סיבות אחרות לשקרים אבל אלו הן השכיחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)