ילדה בת שנה וחודשיים עם התקפי כעס

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילדה בת שנה וחודשיים עם התקפי כעס
    דניאל
    29/05/2017

שלום,
    יש לי תאומים בת ובן, בני שנה וחודשיים. נראה שהם מתפתחים באופן תקין וטוב. הולכים יפה, ומתחילים להגות מילים. הבת לומדת לדבר מהר יותר, והוגה כ 6 מילים פשוטות. כשהבת לא מקבלת תא מה שהיא רוצה, או לא מצליחה משהו, כמו לחבר זוג אבני לגו, לאחר שאחיה הצליח, היא נכנסת להתקף כעס. מכה את עצמה בראש ודופקת את הראש בריצפה. התופעה התחילה השבוע. זה מזכיר לי את הדפוס שהיה לי כילד.

אני משתדל להרגיע, לעזור, ולפרגן לה כשהיא מצליחה. אבל כשלון קטן, אי הצלחה מיידית, מביאה אותה לכעס רב שנרגע תוך מס' דקות.

מאחר שהדבר אפיין אותי כילד, אני בטוח שהוא עתיד להתגבר. האם כדאי ללכת לייעוץ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יעוץ

ד"ר הלית דורי
    29/05/2017

דניאל, ברור שללכת להתייעץ עם משהו באופן אישי זה הרבה יותר טוב מפורום אנונימי. אין סיכוי שאני אצליח להכיר אתכם מספיק טוב בפורום הזה, ואוכל להבין מדוע אתה מודאג, מה קרה לך שמביא אותך לדאגה הזו ומה קורה בבית שלכם באופן כללי. העצות שלי הן כלליות ונוגעות לאיזה ממוצע כללי של מקרים ונסיוני בתחום. יש סיכוי סביר ששום דבר שאומר לא יפגע למטרה.
    הנה מה שבכל זאת אומר, מבלי לרדת לשורש הקושי והבעיה:
    לילדה יש איזה קושי בויסות הרגשי, מה שנקרא מתניעה מ0 ל 100 בשניה. צריך יהיה ללמד אותה לווסת את זה. אז שאלה ראשונה שהייתי שואלת אותך זה איך אתה עושה את זה?
    מכיוון שיש כאן התנהגות שמסכנת אותה (דפיקות הראש ברצפה) הייתי מסדרת איזה פוף במקום שנמצא תחת ההשגחה שלכם (סלון נניח) וכשהיא מתעצבנת, פשוט מרימה אותה ומביאה אותה לשכב על הפוף, לא אומרת מילה (היא ממילא לא שומעת כלום בשלב הזה), ומחכה שזה יעבור.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו