ילד בן 10 - אמירה "אני אתאבד"

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד בן 10 - אמירה "אני אתאבד"
    קרן
    29/05/2017

שלום רב,
    בני בן 10 ילד נבון, רגיש וחברותי.
    מגיל קטן אפשר היה לראות קושי בוויסות החושי ורגישות יתר אבל למרות הכל הוא ילד סתגלתן. בעזרת תיווך ולאחר עזרות חיצוניות שונות (ריפוי בעיסוק, אימון לנו ההורים, טיפול דיאדי) חל שיפור עצום. בשנה האחרונה אובחן עם Adhd והתחלנו טיפול תרופתי כשאנו כל הזמן עם היד על הדופק. אנחנו עדיין בתהליך התאמת התרופה כי הריטלין והקונצרטה לא התאמו עקב קשיי אכילה ושינה. התחלנו טיפול באטנט. לתרופות יש תופעות ובין היתר עצבנות. אתמול כשחזר מביהס התעצבן כששאלתי אותו משהו בזמן ששיחק במשחק והפסיד. במהלך התנהלות איתו בה כעס נורא נאלצתי לשים גבול ואז פרץ בבכי וכעס במקביל. הוריד את החולצה והעיף אותה, הוריד את המכנס עד הברכיים בהפגנתיות ואמר לי הנה ככה. ציפה לתגובה ממני וכשאמרתי לו שאני לא מבינה למה הוריד מכנסיים והבין שזה לא יעזור לו להשיג את מה שהוא רוצה אמר אז אני אתאבד! מצד אחד ילד חכם ורגיש שעבר דרך יפה מאוד...מצד שני המקרה אתמול עם אמירה קשה שמטרידה אותי. אמרתי לו שאני מזועזעת מהאמירה ושהוא יקר לי מאוד ואפילו הזלתי דמעות לידו. הוא מייד נרגע ואח"כ התנהל מעולה, קיבל את הגבול ואחרי שעה בערך המשכנו את סדר היום...כולל חבר שהיה אצלו והוא נהנה מאוד כמו בכל יום אגב...האם האמירה היא ניסיון לבדוק אותי או איום ממשי? האם עצם האמירה ולא משנה מה המניע צריכה להדליק נורה אדומה? ייתכן שהיה ריבאונד של הכדור בזמן הזה ועדיין האמירה היא אמירה קשה ומטרידה. מה לעשות??? אשמח לשמוע את דעתך. תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אמירות מורכבות

ד"ר הלית דורי
    29/05/2017

קרן הי, ראשית את יכולה להבין שמהמקום שבו אני נמצאת אני לא יכולה לעולם להעריך האם לילד יש כוונות אמיתיות או לא. כאשר ילד אומר דבר כזה צריך לקחת את זה ברצינות ולקחת אותו לבדיקה או פסיכולוגית (אצל פסיכולוג קליני מומחה) או פסיכיאטרית. אני יודעת שזה נשמע לא נעים ואף מפחיד אבל יש צורך לדבר עם הילד באופן ישיר על האמירה שלו ולבדוק אותה עד כמה עמוק היא הולכת. אם את לא רוצה רישום של זה לפכי למשהו באופן פרטי. חשוב גם שהילד יבין את עומק האמירה שלו ושיקח אחריות על מה שהוא אומר במיוחד אם הוא ילד עם ADHD.
    מבלי להפחית את מה שכתבתי קודם, אנשים שבאמת מתכוונים להתאבד בדר"כ אינם אומרים וזועקים את זה. מה גם שקודם לזה בדר"כ דיכאון. מי שכן מאיים בכך בדרך כלל זועק לעזרה.
    כפי שזה נשמע לי הבן שלך סובל מריבאונד של התרופה ולצערי יש לכך השלכות שונות - כמו שאת כבר יודעת. לפעמים זה קשיי שינה לפעמים אכילה ולפעמים מצבי רוח. מעט מאוד ילדים מטופלים בתרופה ואין להם שום תופעת לוואי. מה שכן צריך למצא את התרופה עם תופעת הלוואי הכי פחות בעייתית עבורו וגם לנסות לעקוף אותה או לעדן אותה (אין בדברים שאני אומרת משום אמירה שצריך להפסיק לקחת תרופה - גם לאקמול יש תופעות לוואי וחלקן אפילו קשות מאלו שאת מתארת).
    מה שאני אומרת זה שצריך לאולי לחשוב לחזור לתרופה שנניח מפחיתה תאבון. זוהי תופעה הרבה יותר קלה להמודדות.
    בכל מקרה כרגע אתם חייבים לדבר איתו על הריבאונד שלו ולהחליט יחד מה עושים בזמן שזה קורה. נניח שבשעה שזה קורה (ויש להניח שזה שעה מסויימת ביום) שהוא הולך לחדר להרגע או שומע מוסיקה (אגב, טלויזיה ומשחקי וידאו מחזקים את הריבאונד וצריך להסביר לו את זה).
    ושוב - לכו לבדיקה בנושא האמירה שלו!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

קרן
    29/05/2017

תודה רבה על התגובה המהירה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו