האם למתן תרבות עירום בבית

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• האם למתן תרבות עירום בבית
    יעל
    31/05/2017

בעלי ואני תמיד היינו יחסית פתוחים בבית. הבן
    שלנו (10) גדל בסביבה בה לא מרגישים צורך להתבייש. מותר ללכת בבית בתחתונים, מותר להיכנס (עם רשות בלבד כמובן) לשירותים בזמן שמישהו באמבטיה.

זה משהו שאנחנו מרגישים בנוח איתו דווקא בגלל שזו הייתה הסביבה מהיום בו הוא נולד ולא משהו שהתחיל מאוחר. מאז ומתמיד הוא ראה אותנו עירומים מדי פעם ואנחנו אותו ולא הייתה התייחסות רבה לנושא.

אך היום אני מתחילה להרגיש שאולי כדאי להאט עם תרבות העירום או להפסיקה. הילד כבר בן 10 ואיני בטוחה האם זה משהו שאפשר להמשיך או שכדאי למתן.

אשמח לעזרה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם למתן תרבות עירום בבית

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תרבות או ערכים?

ד"ר הלית דורי
    01/06/2017

יעל שלום, בכדי לענות לך הלכתי לבדוק את המושג תרבות. בעיקר רציתי לבדוק האם תרבות זה משהו שאני מנחילה בתוך הבית או משהו שכולל את הקבוצה שבתוכה אני חיה. אני יכולה לנחש שאת יודעת מה היתה התשובה :-).
    אז חשוב מאוד להבין שמה שאת מתארת זה סט של ערכים שהחלטתם לנחיל בבית שלכם. מן הסתם התרבות שסביבכם אינה חיה באותם ערכים - ולמעשה מכאן נובעת ה"בעיה".
    אני יכולה להניח שהסיבה שאת פונה אלי בפורום היא שכבר עלו כמה בעיות בהקשר הזה עם בנכם בן ה10, בביתכם או בבתים אחרים.
    למעשה אתם די מכניסים אותו לדילמה, כיצד עליו לנהוג. הוא מאוד מעריך את הוריו אבל רואה סביבו תרבות אחרת. אולי רק אנשים עם ביטחון עצמי מאוד מאוד גבוה יכולים להתמודד עם מצב כזה ולומר לעצמם אני חי על פי אמונתי וערכי ולא אכפת לי מכלום. זו הסיבה שדתיים נוטים לחפש שכונות דתיות, וחילוניים שכונות חילוניות. זה לא עניין של מלחמת תרבות אלא עניין של חיפוש קבוצת ההתיחסות.
    אם אתם חיים בקבוצה שזו הערכים שלה, וכולם נוהגים כך, הרי שלא היתה נוצרת דילמה.
    דברו עם הילד שלכם, נסו להסביר לו את הערכים שלכם לעומת אלו של אחרים. נסו לברר איתו איך הוא חש כלפי הנושא. ובעיקר למדו אותו איך לחיות במצב שיש ערכים שונים בבית מאלו שבתרבות שסביבו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על המענה!

יעל
    02/06/2017

קודם כל תודה רבה על המענה.
    אני חושבת שאת בהחלט צודקת. עיקר הבעיה הוא השוני בין הנוחות המתרחשת בבית לבין האיסור מחוצה לו.

אני כן חושבת שהילד מבין שנוחות כזו היא משהו משפחתי בלבד, וכן יודע שחיי משפחה שונים מחיים פומביים עם אחרים.

אך בהחלט כדאי לשוחח על הנושא ולהסביר לעומק, אם נמשיך בפתיחות שכזו בבית, גם אם יותר מתונה.

תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו