ילד בן 10 אבחנה לא ברורה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד בן 10 אבחנה לא ברורה
    דורית
    01/06/2017

שלום,
    יש לי ילד בן 10.
    מקסים רגיש אנטילגנט ומוכשר בצורה בלתי רגילה.
    מגיל 5 התחלנו באיבחונים לסוגייהם ועד היום האבחנה לא חד משמעית. באבחון פסיכודידקטי לפני כשנתיים אובחן על הספקטרום, לאחר מכן נשללה האבחנה ע"י רופא התפתחותי ונוירולוג ואובחן כסובל מבעיות רגשיות והומלץ על טיפול תרופתי, בפגישה אצל הפסיכיאטר הומלץ על ריטלין מכיוון שהוא טוען שמדובר בבעיות בקשב וריכוז. חשוב לציין שהוא נמצא במסגרת רגילה ובית הספר מאוד עוזר ותומך בפן הלימודי וגם מכיל מאוד מבחינה חברתית. יש לו חברים אבל אני מרגישה שהוא אחר, לפעמים מוזר, מסתכלים עליו אחרת וגם לועגים לו לעיתים קרובות, הוא עושה הרבה "פרצופים" ותנועות הגוף שלו מגושמות לפעמים. אני מרגישה שמשהו מתפספס לי איתו. אני מפחדת שאני עושה טעות, לא נתתי לו שום תרופה, אני לא יודעת איזה אבחון נכון ואני לא רוצה לטעות.
    הוא ילד כל כך מקסים ורגיש. אני לא רוצה שייפגע. ני יודעת שהוא אחר ומיוחד אבל הוא הילד המדהים שלי וכל פעם שפוגעים בו אני מרגישה כאילו ננעצת לי סכין בלב.
    ניסיתי הרבה טיפולים טבעיים והוצאתי לא מעט כספים על דברים שבכלל לא עזרו.
    אני כבר עייפה.
    אני רוצה שיהיה לו קל. לא רוצה שהוא יתמודד עם כל הקשיים האלה...
    אשמל לעצה להמשך, כיצד לפעול, מה לעשות והשאלה המרכזית היא האם אני עושה טעות בכך שאני לא נותנת לו תרופות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 10 אבחנה לא ברורה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד מבלבל

ד"ר הלית דורי
    02/06/2017

דורית שלום, כשיש ילד מבלבל זה מצד אחד חדשות טובות, זה אומר שרמת התפקוד שלו גבוה מאוד והסיכוי לטפל בו ולהצליח מאוד גבוה. כמובן שצריך את הטיפול הנכון.
    מצד שני, מה שאת מתארת קורה פעמים רבות עם ילדים מבלבלים. וזה מבלבל את הילד ואת ההורים. אז דעי שאת לא לבד בסיטואציה.
    זה כמובן לא עוזר לך..אבל...
    כמו שזה נשמע לי יש שתי אבחנות שהמאבחנים השונים מתבלבלים בהם וזה אבחנה של ADHD ו ASD. ויש הרבה קווי דמיון בין השנים. קצרה היריעה כאן, מלהסביר לך את זה. אבל אני חושבת שמה שאת צריכה לעשות כרגע זה להתמקד בסימפוטומים. איפה הקשיים שלו?
    האם יש קשיים לימודיים? האם קשיים חברתיים? ולפי זה ללכת לבדוק טיפולים אפשריים.
    האבחנה חשובה כדי למצא אנשי טיפול מקצועים בתחום, אבל אם את יכולה לנתח בעצמך מה מקור הקושי הלימודי, או מה בדיוק גורם לקשיים החברתיים - את יכולה לבדוק טיפולים אפשריים מתאימים.
    אני לא נוהגת להציע לאנשים בפורום להגיע אלי לשיחה, אבל במקרה הזה אני ממליצה לך לבוא להתיעצות - אם את גרה באזור המרכז או השרון. ואם לא, או את סומכת על משהו שאת כבר מכירה - זה גם בסדר, אבל את צריכה עזרה לנתח את הקשיים ולבנות תוכנית מתאימה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו