מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- איך מלמדים תינוק להירדם לבד במיטה שלו?מורן08/06/2017
ישנן הרבה שיטות, אך אנו מחפשים שיטה או דרך שבאמצעותה בנינו יחוש ביטחון מצד אחד ויילך לישון בצורה נעימה מצד שני.
איך ניתן ליצור את זה?
השיטה הנפוצה שאנו מכירים היא להשכיב אותו במיטה אחרי שאומרים לו לילה טוב כמובן, יוצאים מהחדר וכל 2-3 דקות חוזרים לחדר, מרגיעים שוב ואז יוצאים.
העניין הוא שמבחינת ההרגשה שלי, הוא נרדם בסופו של דבר לבד אבל אחרי שבכה המון וזו לא דרך נעימה במיוחד להירדם....
האם יש דרך אחרת להשגת אותה המטרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיטות טיפוליות לנושא שינה
ד"ר הלית דורי08/06/2017מורן, אני לא מכירה המון הורים ששיטת ה 5 דקות מתאימה להם או לילד שלהם. ועד היום לא מבינה למה היא דווקא הכי נפוצה. היות ואמרת שאת מכירה שיטות רבות, וזו לא מתאימה לכם נסי שיטה אחרת.
בקליניקה שלי אני עובדת בשיטה אחרת, מותאמת אישית למשפחה - ולכן קשה לי קצת לייעץ לך מבלי להכיר אישית את הקונסטלציה המשפחתית-אישית שלכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לנושא השינה
מורן09/06/2017קודם כל, תודה על תשובתך המהירה!
שאלה נוספת לי אלייך שמטרידה אותי הרבה יותר...
בנינו בן שנה ו-10 חודשים, מתעורר בלילות האחרונים 3-4 פעמים בלילה בבכי...
אני קמה אליו מרגיעה אותו ומלטפת ונשארת בחדר כמה דקות עד שאני רואה שהוא חוזר לישון ואפילו מחזיקה לו את היד כדי לתת לו תחושת ביטחון.
לעומת זאת, כשבעלי קם אליו הרבה פעמים הוא נותן צעקה אחת של שקט או דיי, ברמה שאותי זה אפילו מבהיל (ולפעמים הוא עושה את זה אפילו בלי לקום אליו מחדר השינה שלנו), ואני לא יכולה לסבול את זה... הילד בתגובה משתנק מבכי וחוזר בסופן של דבר לישון... אני פוחדת שזה גורם לבן שלנו לנזק בטווח הארוך... מה חוות דעתך המקצועית בנושא ומה עליי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך...
ד"ר הלית דורי09/06/2017מורן, חייב להתקיים דיאלוג בינן ובין בעלך על נושאים כאלו. ובהמשך יהיו עוד נושאים. אם את חוששת לדבר עם בעלך על כך, דמייני לעצמך עד כמה הילד חושש. אם בעלך קצר רוח רק בעניין הזה, דיינו. אבל אם הוא קצר רוח במקומות אחרים זה יכול להיות בעייתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
מורן09/06/2017ברור לי שבהמשך יהיו עוד נושאים ואנו נסגור את הדברים בינינו, אני דואגת וחוששת שההתנהגות הזו משפיעה על הבן שלנו לטווח הקצר/ הארוך מאחר שבחוויה שלי זה מאוד לא נעים ואני חוששת שזה יוצר אצלו סוג של טראומה מאבא שלו... ואת זה אני ממש לא רוצה, להיפך...
איך אפשר להשיג את אותה התוצאה שבנינו יבין שאנחנו נוכחים ויחזור לישון בחווית שינה יותר נעימה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה...
ד"ר הלית דורי09/06/2017מורן, אני מציעה לבוא ליעוץ. זה יותר מורכב ממה שאפשר ליעץ בפורום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)