מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חברויות עם ילדה בוגרת בגןליאת13/06/2017
הי ילדה שלי בת 4 ועשרה חודשים היא בגן דו גילאי היא מהצעירים והבוגרים עולים לכיתה א.יש לה חברה בוגרת שמידי פעם "מאיימת עליה שלא תהיה חברה שלה אם לא תעשה כבקשתה(לא מבקשת דברים דרמטיים)איך להגיב בסיטואציה הזאת כמבוגר שנוכח באותה סיטואציה?היא אומרת שהיא רוצה להיות חברה שלה (אתמול אמרה לי כששוחחתי איתה על כך שהיא רוצה להיות חברה שלה כי"היא נותנת לי דברים" בובה"זה ציטוט )לי באופן אישי הדבר מפריע וקשה לי עם האיומים האלה אני אומרת לב שתעשה מה שהיא רוצה בלי להיתייחס לאיומים האלה גם אם היא מאיימת עליה .האם אני נוהגת נכון אגב גם הילדה שלי יודעת להיות דעתנית תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חברות
ד"ר הלית דורי14/06/2017ליאת, ראשית הייתי שואלת אותך. מה היית מייעצת לעצמך לעשות במקרה של בוס שאת רוצה להרשים אותו אבל מתנה את שיתוף הפעולה שלו בכך שתעשי עבורו כל מיני שליחויות (לא משהו לא חוקי)?
כל הסיפור הוא עניין חינוכי. התפקיד שלך זה לא לבחור לילדה שלך את החברים, אלא לחנך אותה כיצד לבחור חברים וכיצד לפעול איתם.
גם אנחנו לעיתים מתקפלים מול אנשים שאנחנו חפצים ביקרם. אולי היא צודקת? אולי היא עושה את הדבר הנכון? אולי הדבר היחיד שאנחנו צריכים להסביר לה זה איפה הגבול עובר. אולי צריך להגיד לה שאם היא מרגישה שמשהו לא נראה לה היא תמיד יכולה לבוא לאמא להתיעץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחבריות עם ילדה בוגרת בגן -המשך
ליאת14/06/2017הי תודה על תשובתך
אני רוצה שביתי תהיה עם עמוד שידרה ותעשה רק מה שבא לך ולא תעשה משהו שהיא לא רטוצה כי חברה מאיימת עילה
איך עלי להעביר את המסר הנל
אשמח לדוגמא יותר ספציפית בתגובה
זא מה לומר לה בידיוק כדי שתבין שהיא לא חייבת לעשות כך וחברה לא צריכה להתנות חברות בכך שהיא תבטל את הרצון שלה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרעיון אפשרי
ד"ר הלית דורי15/06/2017ליאת, עם ילדים צריכים להיות יצירתיים. לרוב אמירה כזו או אחרת לא תחזיק מעמד בשל סיבות רבות שאני לא יכולה לפרט אותן כאן. הדבר היחיד שעולה בדעתי, היות ואני לא מכירה אתכם כל כך, זה לשחק איתה עם בובות. את תהיה בובה אחת והיא השניה. כאשר הבובה שלה מבקשת ממך לעשות משהו ואת לא מסכימה כי זה נראה לך לא נכון לעשות. אח"כ את תבקשי משהו שהוא לא סיבר (נניח ללכת להרביץ לבובה אחרת) ותראי איך היא מגיבה. אם היא מסכימה - כדאי ללכת לעשות את זה ואז לשחק את הבובה שקיבלה מכות ולהראות לה כיצד היא פגעה משהי שלא היה צריך לפגוע בה. משהו כזה פחות או יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)