מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- איומים בזמן התנהגות לא טובהמיכל16/06/2017
שלום רב,
יש לי שתי בנות בגילאים 3 ו 6. אני גרושה וחלק מהזמן הילדות מבלות עם אבא שלהן ומספר פעמים ישנות שם.
אבא שלהן הוא לכאורה אבא טוב, דואג לשלומן, דואג לבריאותן אך מאוד מחמיר בנושא ההתנהגות. כשהן לא מתנהגות טוב הוא מאיים. לפני כמה ימים הקטנה סיפרה לי בבהלה שאבא אמר שאם היא לא תתנהג יפה הוא יכניס אותה לסיר ויבשל אותה. אני לרגע לא מודאגת שהוא יתנהג באלימות כלפיהן. הוא לא אלים פיזית אך כן אלים מבחינה מילולית. ילדה בת שלוש לא יכולה להבין שהאיום לא יקרה באמת והוא רק התנייה. אני לא יודעת איך לנהוג. התקשורת שלי איתו היא דרך מיילים מאוד בסיסיים ואינפורמטיבים. אני פוחדת שאם אעיר את תשומת ליבו ואבקש שיפסיק, הוא יכעס עליהן שהן מספרות לי ואז בכלל לא אדע מה קורה בצד השני. אני מבחינתי מכבה שריפות (מנסה לפחות) ומסבירה להן שהוא לא מתכוון למה שהוא אומר. על הגדולה הוא איים שיקשור אותה לאוטו ויגרור עד ליעד מסויים. זה בכלל הוציא אותי מדעתי. מה אפשר לעשות במצב כזה שאין תקשורת טובה בין בני זוג ואני הולכת על ביצים כל הזמן כדי לא לייצר חיכוכים.
אשמח לתשובה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרושים
ד"ר הלית דורי16/06/2017מיכל, אין לך הרבה מה לעשות. זה האבא שלהם. כל עוד את חושבת שאין שום דבר אלים שנעשה אין לך אפשרות לשלוט על הפה שלו. וזה גם נכון כאשר זוגות הם לא גרושים. יש להניח שאת עושה או אומרת דברים שהוא לא מסכים איתם.
מה שאת יכולה לעשות, זה להמשיך לאפשר לילדות לספר לך, להקשיב והסביר להן שהוא סתם אומר דברים ולא עושה אותם. שהוא מגזים. לחזק אותן במקום הזה.
אגב, את יכולה לשאול את הבנות אם הן היו רוצות שתדברי על הדברים הללו עם האבא. אז זה נותן לך אישור לעשות את זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)