מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעיית התנהגות ו"קריזות"- ילדה בת 4 וחצינעמה17/06/2017
שלום רב, אשמח לעצתך כי אני כבר מיואשת :( יש לי ילדה בת 4 וחצי מתוקה, נבונה ורגישה. אני ואביה נפרדנו לפני כשנתיים, והיא במשמורת משותפת חצי חצי בדיוק. אני והאבא ביחסים טובים, מדברים, והכל בסדר. היא לא חוותה טראומת גירושים קשה ואני בספק אם היא זוכרת את התקופה שגר איתנו. כבר תקופה ארוכה, שיש לבתי התקפי קריזות קשים. הם לרוב נובעים משום מקום גם ללא קשר לתגובה שלי או אליי. היא מקבלת המון אהבה משנינו, אבל חייבת לציין שאני הסמכותית יותר וזו שמציבה גבולות. איכשהו תמיד אצלו היא "מדהימה" ואצלי מכתית. זה מגיע למצב שאני נמנעת מללכת איתה לאירועים משפחתיים שמא הסצנות שתעשה לי שם... זה לרוב קורה לה באירועים כאלה, או למשל בחופשה משפחתית שנמצאים איתה רק אנשים שהיא מכירה ומשפחה גרעינית. יש לציין שיש לי בן זוג שגר דלת לידנו, והוא מדהים איתה. היא גם מאד אוהבת אותו וזו שמזמינה אותו לאכול איתנו ולישון איתנו. ככה שזה גם לא שהיא לא מקבלת תשומת לב אחת על אחת ממני. אני שם בשבילה כל הזמן אולי אפילו יותר מדי. פתאום משהו מסתובב אצלה והיא מתחילה לצרוח די די לכי מפה, או שרוצה ידיים כל הזמן, אני לא מסוגלת להרים אותה היא ממש כבדה לי... או שרואה אותי מתארגנת ומתאפרת וישר צועקת את מכוערת את מכוערת וממציאה על זה שירים. במקרה כזה אני פשוט יוצאת מהחדר ומתעלמת ממנה. אני מנסה לחשוב על התגובות שלי, אני לרוב מאד "מתנגחת" איתה. לא מוותרת לה ולא חושבת שזה שהוריה נפרדו אומר שהיא צריכה פיצוי כל הזמן. למשל אני לא מוותרת על צחצוח שיניים או על מקלחת, ולמשל כשהיינו בחופשה עם אחי הם מוותרים לבנות שלהן בחופשה והיא רצתה להיות כמותן. אינני באמת יודעת איך לנהוג, אולי פשוט עליי לשחרר אותה ולזרום איתה? ולשחרר קצת את הרסן ? אולי דווקא אני מחזיקה אותה קצר מדי? זה מגיע למצב שאני ממש "הולכת על ביצים" לידה, ובוכה המון כי כואב לי שככה כל אירוע , חופשה נהרסים בגלל ההתנהגות שלה. בנוסף, אני ובן זוגי מתכננים ילד משותף יחד. ובקרוב ייכנס לדירתנו. ברור לי שאני לא צריכה להתייעץ איתה ולשאול את דעתה, מצד שני אם ככה אני סובלת עכשיו מה יהיה עלינו כשיהיה לה אח? יש לציין שבפעם האחרונה שהיה לה קריז, ניגשתי אליה בזהירות ובעדינות עם התינוקת של אחותי בידיי (בת 3 חודשים) והיא מיד נרגעה והתמוגגה ונישקה אותה, ומאד עוזרת עם המוצץ, החיתול והבקבוק. אשמח לעצה טובה כיצד לנהוג איתה בהתקפי הזעם שלה. באופן כללי היא ילדה מאד אנרגטית ושמחה, מאד רגישה לסביבה ומביעה את עצמה בצורה מאד יפה. דווקא כשהיא בקריזה היא נאטמת ולא מספרת מה קרה רק צורחת ובוכה. אודה לתשובתך המהירה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלבול
ד"ר הלית דורי19/06/2017נעמה, מה שאת כותבת כאן בעיקר מיצג המון הצפה ובלבול. הדברים שאת מדווחת עליהם הם מורכבים מידי בשביל תשובה פשוטה בפורום. יש כאן כל כך הרבה נושאים, הגירושים מבעלך ואיך הם מודברים מולה, האופי שלה, החברות עם בן זוג חדש ומה שזה מייצר. בנוסף לנושאים רגילים של כל הורה כמו כמה צריך לשים גבולות, ואיפה עומדים הגבולות של השמת גבולות (או למעשה מה זה השמת גבולות).
אני חושבת שאת צריכה יעוץ אישי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)