מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעיות התנהגות- ילד בן 4אורית19/06/2017
אנו הורים לבן יחיד בן 4 ושלושה חודשים. ילד אהוב, בוגר, עצמאי, מתנסח בשפה גבוהה, חכם.
עקב היותו בן יחיד וגם נכד יחיד בצד של הוריי שם הוא מבלה על בסיס יום-יומי, הוא מקבל את מלוא תשומת הלב, נענה כמעט לכל הבקשות, מקבל אינסוף הפתעות, ובאמת שהאהבה אליו מורגשת.
הבעיה שלנו היא בעיניין המכות.
כבר תקופה ארוכה שהוא נתפל לילדים שלא עושים לו כלום, אך לאחרונה המצב החמיר, ולצערי בכל יום שאני אוספת אותו מהגן אני צריכה לשמוע מהגננת או מהורים לילדים שהילד מציק בלי סוף לילדים שלא עשו לו כלום.
גם בבית לפעמים כשמשהו לא מוצא חן בעיניו הוא משתמש בידיים.
הוא גם משתמש בניסוחים לא לעניין כמו- אני אדביק את הילדים לקיר, אני אהרוג את כולם ועוד כל מיני דברים לא הולמים לילד בן 4 .
מרגיש לנו שניסינו כמעט הכל- בראש ובראשונה מבהירים שאצלנו בבית לא מתנהגים ככה, לוקחים משחקים, סוגרים בחדר, עושים איתו "ברוגז" עד שמתנצל..
שום דבר לא עוזר.
כל בוקר כשנפרדת ממנו בגן מבקשת ממנו בחום להיות ילד טוב ושככה יהיה יותר נעים לכולם ואז בסוף יום שוב שומעת תלונות.
זה כבר מייאש ולא נעים.
מה אנחנו עושים לא בסדר?
חשבתי על הדרכת הורים.
1. האם את ממליצה על זה? (אני בהריון בחודש שביעי, הילד מאוד מחכה ורוצה אח אבל עדיין אני לא יודעת איך יגיב ואולי כדאי לטפל בזה לפני הלידה)
2. מה אפשר לעשות עד אז? איך להתנהג עם הילד??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדרכת הורים וטיפולים אחרים
ד"ר הלית דורי19/06/2017אורית, אני מאמינה שאין ילד בעולם שרוצה לעשות רע או שיגידו עליו שהוא רע. יש לי הרגשה שהוא לא פחות סובל מהילדים שלהם הוא מרביץ. הם אולי מרגישים את זה פיזית, אבל הוא בוער בפנים. אני לא בטוחה שיש לזה קשר ל,פינוק" שאת מתארת ויותר נוטה להאמין שיש משהו אנחנו לא רואים עדיין - כמו קשיים בויסות חושי ו/או רגשי.
אז כן, הדרכת הורים זה דבר חשוב ומומלץ (אם את גרה באזור המרכז - שרון את מוזמנת ליצור קשר עימי)
כמו גם ברור הנושא החושי אצל מרפאה בעיסוק שמבינה בדברים הללו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)