מחשבות אצל ילדה בת 6

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מחשבות אצל ילדה בת 6
    מלי
    03/07/2017

שלום רב,
    בחודשיים האחרונים התחילה תופעה אצל בתי בת ה 6 בה היא אומרת לי כל הזמן כי המוח שלה אומר לה דברים רעים על חברות שהיא בקשר טוב מאוד איתן , על אנשים שהיא מכירה ואוהבת וגם עלינו על ההורים. היא מדברת על כך הרבה ונראה שזה מציק גם לה. האם זו תופעה טבעית לגיל הזה?
    איך מומלץ להתמודד במקרה כזה?
    תודה על תשובתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מחשבות אצל ילדה בת 6

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מחשבות?

ד"ר הלית דורי
    05/07/2017

מלי, צריך לעשות כאן ברור מעמיק האם היא מבלבלת בין מחשבות או שהיא באמת שומעת דברים שנאמרים לה. האם היא יכולה להפסיק את המחשבות/ קולות הללו או שאין לה שליטה על זה.
    הגיל שלה קצת צעיר ולכן אני יכולה להניח שיש כאן איזה בילבול בין מחשבה ל"המוח אומר". אבל הנושא שווה ברור אצל פסיכולוג קליני לילדים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת המשך לגבי המחשבות

מלי
    06/07/2017

תודה לתשובתך! עד לבירור עם פסיכולוג קליני בעניין , האם יש לך המלצות כיצד להגיב לה כשהיא אומרת ״המוח שלי אומר דברים רעים על x"? ניסיתי לומר לה שהמוח שלה הוא חלק ממנה ושזו מחשבה שיש לה בראש והיא נפגעה מזה מפני שכאילו לא האמנתי לה.

מה כדאי לומר לה במקרה כזה?
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך..

ד"ר הלית דורי
    06/07/2017

מלי הי, מה שאת אומרת לה היה אמור לעזור ולשנות דברים. עצם העובדה שזה לא משפיע אומר שיש צורך לברר מה קורה. האם יש כאן חרדה? מחשבות שמטרידות? קולות? כל דבר יוביל לתגובה שונה ודרך התמודדות שונה. לכן שוב, אני מציעה לפנות לעזרה של מומחה ולבדוק את הדברים לעומק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו