מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מחשבות אצל ילדה בת 6מלי03/07/2017
שלום רב,
בחודשיים האחרונים התחילה תופעה אצל בתי בת ה 6 בה היא אומרת לי כל הזמן כי המוח שלה אומר לה דברים רעים על חברות שהיא בקשר טוב מאוד איתן , על אנשים שהיא מכירה ואוהבת וגם עלינו על ההורים. היא מדברת על כך הרבה ונראה שזה מציק גם לה. האם זו תופעה טבעית לגיל הזה?
איך מומלץ להתמודד במקרה כזה?
תודה על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחשבות?
ד"ר הלית דורי05/07/2017מלי, צריך לעשות כאן ברור מעמיק האם היא מבלבלת בין מחשבות או שהיא באמת שומעת דברים שנאמרים לה. האם היא יכולה להפסיק את המחשבות/ קולות הללו או שאין לה שליטה על זה.
הגיל שלה קצת צעיר ולכן אני יכולה להניח שיש כאן איזה בילבול בין מחשבה ל"המוח אומר". אבל הנושא שווה ברור אצל פסיכולוג קליני לילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך לגבי המחשבות
מלי06/07/2017תודה לתשובתך! עד לבירור עם פסיכולוג קליני בעניין , האם יש לך המלצות כיצד להגיב לה כשהיא אומרת ״המוח שלי אומר דברים רעים על x"? ניסיתי לומר לה שהמוח שלה הוא חלק ממנה ושזו מחשבה שיש לה בראש והיא נפגעה מזה מפני שכאילו לא האמנתי לה.
מה כדאי לומר לה במקרה כזה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך..
ד"ר הלית דורי06/07/2017מלי הי, מה שאת אומרת לה היה אמור לעזור ולשנות דברים. עצם העובדה שזה לא משפיע אומר שיש צורך לברר מה קורה. האם יש כאן חרדה? מחשבות שמטרידות? קולות? כל דבר יוביל לתגובה שונה ודרך התמודדות שונה. לכן שוב, אני מציעה לפנות לעזרה של מומחה ולבדוק את הדברים לעומק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)