מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- צעקות ילדה בת 8.5לילה13/07/2017
שלום ,בתי בת 8.5 ילדה סקרנית ונבונה, מאוד אוהבת לצפות בטלוויזיה , מחשב ולשחק בפלאפון , למעשה ישר לאחר בהס היא רצה לטלוויזיה , איננה מצליחה לבד להתנתק ויכולה לצפות בה מעבר למה שאני מסכימה )כשעתיים( , העניין זה תמיד יוצר ויכוח. לאחר הצפייה יש הרבה פעמים בכי ובאופן כללי ההתנהגות שלה בזמן האחרון מאוד מפריעה לי -היא בוכה , צורחת אם משהו לא נראה לי . אנחנו מענישים והיא יכולה ליילל שעה שנוותר לה ונבטל את העונש . הצרחות שלה ממושכות ובקול רם מאוד , אינני יודעת מה לעשות , העונשים לא עוזרים וגם הויתורים לא וזה חוזר על עצמו -התקפי זעם וצעקות . מה לעשות , ממש זקוקה לעזרה,היא גם מתנצלת ללמוד וכאשר אני מציעה לה לחזור על החומר לוקח לה זמן להתארגן ולבוא , היא בא בלי חשק ואני שואלת איפה הילדה שהייתה ממושמעת , נעימה , ואוהבת לעשות עוד דברים חוץ מ לצפות בטלוויזיה )לפעמים גם התכניות לא לגילה( . תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זמן מסכים
ד"ר הלית דורי20/07/2017לילה הי, ראשית מתנצלת על הזמן שלקחת לי לענות. איכשהו פיספסתי את השאלה.
בגדול, חוסר העיקביות שלכם בנושא הזה ובכל נושא אחר, גורם לכך שהילד מבין שאתם לא רציניים בהחלטות שלכם והוא יאתגר כל דבר. זה התפקיד שלו וזה נורמלי. בשאלה שלך יש כמה נושאים,
נושא זמן מסכים ונושא הלמידה.
לגבי נושא הלמידה, הייתי בודקת אם אין לה קשיים לימודיים ו/או קשיים בקשב וריכוז. ילדים אלו מעדיפים, מן הסתם, לא להתעמת אם דברים שקשה להם (לימודים), וגם יש להם קשיים בהתארגנות והבנת מושג של זמן.
לגבי זמן מסכים. עונשים לא עובדים לרוב. כי אז ההורים הופכים לשוטרים וכל הדינמיקה בבית היא באוירה לא נעימה וההורים מתעייפים מזה.
צריך לשנות כיוון, לדבר איתה על למה זה לא טוב להיות כל היום מול הטלויזיה או מול המחשב. ושאול אותה אם היא חושבת שהיא מפסידה משהו מזה. היא תגיד שלא, תפקידכם להראות לה מה היא מפסידה (למשל משחק עם חברות, ציונים נמוכים, או אולי זמן עם אמא ואבא - בהתאם למה שמתאים אצלכם בבית). ולשאול אותה אם היא רוצה לשנות את זה - כדי שלה יהיה טוב יותר. בדר"כ כולם רוצים לשפר את המצב שלהם. נהלו משא ומתן על זמן המסכים - תנו לה להרגיש שגם היא שותפה להחלטה. ואז הפעילו את הכללים שהיא קבעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)