מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעיה עם ילד בן 7אתי29/07/2017
לילד שלי בן השבע יש בעיה להגיד שהוא מתצתער כשהוא עושה שהוא עושה דבר שאסור לעשות או אם הוא פוגע במשהו, או כשמשהו פוגע בו ומתנצל יש לו גם בעיה ? כולהמילים היפות כמו תודה בבקשה סליחה או אני מצתער גורמת לו להרגיש לא בנוח וגם ליבכות, הוא מודע לזה ואומר שמש הוא מוזר בראש שלו לא נותן לו להגיד את המילים האלה . איך פותרים את הבעיה ? האים הילד צריך פסיכולוג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמה
ד"ר הלית דורי31/07/2017אתי שלום, נתחיל מהחלק הקל יותר. רגשות אשמה הם דבר שלא קל להתמודד איתו במיוחד אם אתה ילד עם המון מצפון ודורש מעצמך להיות מושלם (או שהסביבה דורשת את זה). במקרה כזה יקרה אחד משני דברים (או שניהם) הילד יגיב במצוקה כאשר יצטרך להתנצל. ולא בגלל הצורך להתנצל אלא בגלל תחושת האשמה. או שיתחיל לשקר כדי שהסביבה תהיה פחות ביקורתית כלפיו.
בדקו את עצמכם ותחשבו עד כמה אתם דורשים ממנו להיות מושלם. יתכן והדרישה באה מתוך החשש שלכם שאם לא יצליח יקרה משהו לא טוב. אבל אולי צריך קצת פרופורציה עם זה.
למה הוא בוכה כשאחרים טועים? את זה צריך לבחון יותר לעומק. מבלי להכיר אתכם יהיה קשה לי לענות על זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמה
ד"ר הלית דורי31/07/2017אתי שלום, למצב שילד חש אשמה גדולה כתואה מכך שעשה משהו לא בסדר יש שתי תגובות עיקריות מרכזיות. או שיתחיל לשקר כדי להמנע מתחושת האשמה. או שיבכה מרוב לחץ רגשי.
הייתי מציעה לבדוק אצלכם האם אתם מייצרים אצלו תחושה שהוא חייב להיות מושלם. יתכן מתוך חשש שאם לא יצליח יקרה משהו רע (נניח אם לא תצליח בלימודים, לא תוכל להתקדם בחיים). בקיצור, אולי צריך להוריד ממנו קצת לחץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)