מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מיניות אצל ילדים בני 9תמרה31/07/2017
ערב טוב,
יש לי ילד מקסים בן 8.9 , יש לו חבר מהכיתה בן 9 שהם חברים טובים ומסתדרים טוב ביחד.
לפני שבוע החבר נשאר לישון אצלנו הם ראו טלויזיה נכנסתי לחדר לקחת משהו וראיתי שהחבר לקח כרית שם על הבן שלי וקפץ עליו והתנועע עליו מעין תנועות של אוננות כמובן שנכנסתי הוא הפסיק וגם ישר אמרתי שאני לא מרשה.
הבן שלי בכלל לא הבין מה קרה חשב שהוא שיחק איתו והיה שקוע בסרט.
אתמול הבן שלי הלך לחבר והם היו בבריכה בחצר של הבית שלו כשבעלי אסף את הבן שלי הוא התחיל לשתף אותו במה שקרה סיפר שהחבר אומר לו בוא נשחק בסקס ותנשק אותי מאמי ובבריכה אמר לו לצלול ולמצוץ לו את הבולבול ואחר כך הוא יעשה לו.
ובבריכהה הבן שלי צלל ותפס לו את הבולבול בפה לשניה ואז הוא עשה לו וזה חזר על עצמו מספר פעמים.
כמובן שהיינו מזועזעים ובשוק לא כעסנו עליו אמרנו לו שאנחנו שמחים שהוא משתף אבל זה אסור וכל אחד והגוף הפרטי שלי ולכל דבר יש את הגיל שלו ושיגדל ויגיע לגעל המתאים הוא ידע.
ושזה מעשה שהוא אסור בין ילדים ...ובעלי גם הוסיף שזה בין גבר לאישה ולא בין גבר לגבר...הוא בלחץ היסטרי מזה שזה חלילה יםגע לו בבחירה המינית בעלי ממש לקח את זה קשה הוא בטראומה וממש כועס על עצמו.
כמובן שגם לי זה לא פשוט למרות שאני רוצה להאמין שזה מעשה שובבות וזהו אם כי גם לי זה היה הלם וחציית קווים אדומים.
דיברנו עם האמא של הילד היא ניסתה לדבר עם הבן שלה איך שהוא שמע שהיא משוחחת עם בעלי בטלפון הוא ברח והתחבא לה בארון לא רצה לדבר או לשתף רק אמר זה לא אני זה לא אני...שעשיין ניסתה לדובב ולדבר אמר שהוא יודע על דברים כאלה כי מידהו הראב לו בנייד בבית ספר אחד הילדים..אמר שלא זוכר מי ...יותר מזה לא הצליחה להוציא ממנו.
הבן שלי סיפר לי שהאח הגדול של אותוצחבר ראה ואמר להם מה אתם מוצצים אחד לשני אני אצלם אתכם בווטס אפ ואשלח לכולם.
מה עושים????האם פעלנו נכון????מה ההלאה להמשיך לדבר על זה לא לדבר לקחת לפסיכולוג?
להמשיך להם להתראות אי פעם או לא?
בקיצור אנחנו המומים ואובדי עצות נשמח לעזרתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דור האינטרנט
ד"ר הלית דורי01/08/2017תמרה שלום, התוגבה האינסטיקטיבית אומרת לנתק קשר. אבל צריך להיות ברור לכולנו שאם זה קורה עם החבר הזה, זה עלול לקרות עם ילדים אחרים. ועוד יותר מזה עלול להיות מצב שלא תדעו מזה. כלומר, שבשלב מסויים (אולי בגלל התגובה למקרה הזה) הוא יבחר לא לספר.
אז..ראשית הדבר הכי חשוב זה לשמור על תקשורת פתוחה עם הילד. ולא להגיב בצורה שעלולה לעורר אצלו תחושה שהוא עשה משהו לא בסדר.
כאן אני רוצה להעלות למשל את התגובה של האב. התגובה הזו הגיעה מתוך החשש שהילד "יפתח" נטיות הומוסקסואליות ולא מתוך הדאגה לשלומו הנפשי של הילד. צריך להוציא דברים כאלו מחוץ לדיון. אנחנו חייבים לשלוט על עצמנו. כי זה מסוג הדברים שעלולים לגרום לסגירת תקשורת עם הילד, ומצוקה. כל המחקרים מראים שנטיה מינית אינה קשורה ללמידה כלשהי. זה לא משהו סביבתי (לא משהו שלומדים מהסביבה). זה מולד. והילד בן 8 לא צריך להתחיל להכניס לו לראש דילמות מהסוג הזה.
ועכשיו לעניין עצמו, התפקיד שלכם זה להכין אותו לסיטואציות כאלו. לא להגיד לו שזה לא קיים או שאסור לו לראות (זה לא ריאלי). שוב, הוא הולך להתקל בזה לאור עידן האיטרנט. צריך לתת לו כלים להתמודד עם זה. היות וזה עלול להיות מורכב להסביר דבר כזה לילד בן 8 אני מציעה להעזר באיש מקצוע כמו פסיכולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)