מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בן שנתיים וחצי נוגע בטוסיקיעל28/08/2017
שלום ד"ר הלית,
בני בן השנתיים וחצי דוחף ידיו ואצבעותיו לתוך הטוסיק ועושה זאת פעמים רבות במהלך היום. מה שמפריע לי בעיקר זה שלא משנה כמה הוא נקי, אצבעות הידיים שלו מריחות רע מהמגע בפי הטבעת וזה מאוד מרתיע אותי ברמה ההיגיינית גם אצלו וגם בחפצים שונים שהוא נוגע בהם. אני מבקשת ממנו שוב ושוב להוציא ידיים מהטוסיק אבל הוא חושב שזה משחק וממשיך. חשוב לי לציין שהוא נוגע בטוסיק באופן לא מודע וגם כאשר אני לא בסביבה או שהוא עסוק בענייניו - היד בטוסיק. זו התנהגותו בעיקר שהוא נח ורגוע ולא נמצא בפעילות או משחק.
מה אני עושה עם זה ואיך אפשר להפסיק את ההתנהגות הזו? זה ממש מרתיע אותי.
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה
ד"ר הלית דורי30/08/2017יעל, נראה לי שהמגע שם מרגיע אותו, עניין תחושתי. מצד שני הריח לא מפריע לו (עוד עניין תחושתי). מן הסתם את נושא ההגיינה הוא לא מבין. אז צריך לגמול אותו מזה, כמו שגומלים מכל דבר אחר.
זה אולי קצת פחות פשוט - כי אין ספרים שיעזרו - אבל את צריכה להיות יצירתית.
בגדול לדבר ולהסביר לו (לא כאשר הוא עושה את זה - אלא כשהוא פנוי להקשיב) שילדים גדולים לא עושים את זה, גם אם זה נעים. והוא ילד גדול עכשיו ולכן צריך להפסיק.
צריך לתת לו חיזוק בכל פעם שהוא משחק ולא עושה את זה - לשים לב לפעמים שהוא בסדר ולציין את זה.
כשהוא עושה את זה - לא לדבר איתו, פשוט לקחת אותו מייד לכיור (בדממה - לא כעס ולא הסברים) ולשתוף ידיים. גם אם זה באמצע משחק. חשוב מאוד לא לדבר! כי הדיבור שלך מחזק את ההתנהגות.
אם זה לא עובד, את מוזמנת לקבוע פגישה וננסה למצא פיתרון אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
יעל30/08/2017אעשה בדיוק מה שהמלצת :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)