מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תגובות פחד לאחר אירוע טראומתיטל03/09/2017
שלום ד"ר הלית, במהלך חופשת הקיץ בתי בת ה 4 שנים, נחשפה למשחק מחשב מפחיד בתלת מימד, במהלך ביקור בקניון באיזור של משחקי המחשב. ( אני ובעלי ראינו ילדים נכנסים קודם לפננינו לתא המשחק וחשבנו שזהו משחק נחמד) במהלך המשחק שהיה בתא חצי סגור עם וילון ובחברת כל המשפחה (כולנו ישבנו יחד בתא), נשמע קול מאוד חזק מהמשחק לרבות תזוזת הכיסא בשל תלת המימד. הילדים הגדולים נבהלו ונרגעו מהר. בתי הקטנה הגיבה בתגובה מאוד קיצונית של צרחות , רעד בכל הגוף והרגשתי שליבה דופק ממש חזק. היא הייתה מאוד מפוחדת , רצתה רק על הידיים, שלא נעזוב אותה ובכתה הרבה. כמובן שברגע שהגיבה ככה, הוצאנו אותה מייד מהאיזור ומהמשחק והסברנו לה שזה היה באמת מפחיד אבל שזה רק משחק .
עברו מאז מספר ימים אבל גם בעלי וגם אני חושבים שהילדה מגיבה לכל דבר בפחד מוגזם. אם עד האירוע היא הייתה הולכת לבד לשירותים, עכשיו רק איתנו ושנחכה איתה עד שתסיים. היום לרגע חשבה שאני משאירה אותה לבד בשירותים, והתחילה לצרוח קצת באיבוד שליטה עד שהסברתי לה שאני לא עוזבת ושלא אעזוב אותה תוך כדי חיבוק. אנחנו חוששים שמשהו קרה לה בעקבות ה"טראומה" שחוות במשחק המחשב. האם צריך לטפל בעניין ואם כן כיצד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד
ד"ר הלית דורי09/09/2017טל, הצעד הראשון זה לראות אם זה עובר לבד. עשו שינוי קטן בהתנהגות שלכם, כי כאשר אתם משתפים פעולה עם הפחד שלה זה רק מחזק אותו. בזה שאתם שומרים עליה בשרותים זה מוסר את המסר שאכן יש משהו מפחיד בלהיות בשרותים. אז דברו איתה הסבירו לה שאין שום דבר מפחיד בשרותים, ושהיא ילדה גדולה ויכולה להתגבר על הפחד. השאירו את הדלת פתוחה, אבל שבו בסלון או במרחק משם. הסבירו שאתם עושים את זה רק בשביל שהיא תסמוך עליכם ולא בגלל שיש משהו מפחיד. גם עם צועקת, תנו לה לעבור את זה. והדגישו מאוד את העובדה שהיתה גיבורה ושלא קרה כלום.
אם אחרי חודש לא חל שינוי לטובה, אתם צריכים לפנות ליעוץ או טיפול. אתם מוזמנים לפנות אלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
טל10/09/2017תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)