חרדת נטישה אצל ילד בן 5

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חרדת נטישה אצל ילד בן 5
    שולמית
    13/09/2017

שלום רב
    בני בן 5 והוא הבכור בבית. יש לי עוד בן בן 4 (ההפרש ביניהם הוא 10 חודשים) ועוד בת בת 9 חודשים.
    הוא תמיד היה יותר רגיש אבל בזמן האחרון הוא ממש פיתח חרדת נטישה. זה מתבטא בזה שלפני השינה הוא לא מפסיק לשאול אותי אם אני הולכת לאנשהו. במקום כמו גימבורי שכולם משחקים הוא נשאר צמוד אלי ולא מאבד קשר עין. יש לציין שלגן הוא הולך בשמחה בבוקר וגם לחבר שמזמין אותו הוא הולך לבד בלי שום בעיה. הבעיה היא בעיקר כשיוצאים החוצה אז הוא לא מוכן לזוז ממני אפילו לשניה ובלילה כשהוא עולה למיטה הוא חייב לשאול אותי כמה פעמים אם אני הולכת לאנשהו. הדבר מדאיג אותי מאוד ואין לי מושג איך להתמודד עם זה ולגרום לו להבין שאני לא עוזבת אותו בחיים ולהחדיר בו יותר ביטחון. תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדת נטישה אצל ילד בן 5

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדת פרידה חלקית

ד"ר הלית דורי
    23/09/2017

שולמית, מה שאת מתארת הוא לא בדיוק חרדת נטישה או חרדת פרידה. היות ויש סיטואציות שהן לא בעייתיות. תנסי לנתח מדוע דווקה במקרים הללו הוא חושש יותר. האם קרה שלא אמרת לו שאת יוצאת מהבית ונשאר עם ביביסיטר? אם קרה שעזבת אותו בשביל כמה דקות (בהשגחה של חברה) כשהיה בגן שעשועים?
    אם כן, הייתי מציעה להקפיד ליידע אותו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדת פרידה חלקית

שולמית
    23/09/2017

הי שוב..
    האמת שדוקא כן אני מעדכנת אותו לפני שאני הולכת לאנשהו והוא מגיב בסדר גמור. הוא יותר לא משחרר בקטע של ללכת לחוג כשההורים לא יכולים להיכנס איתו. או לפני השינה כשהוא שואל כמה פעמים אם אני הולכת לאנשהו וגם כשאני מבטיחה לו שלא הוא עדיין שואל שוב לאחר כמה דקות. או כמו שכתבתי כשאנחנו נמצאים בקניון או גימבורי או מחוץ לבית שהכי הגיוני שבגימבורי הוא ירוץ וישחק כמו כל הילדים אז הוא בוחר להישאר לידי וזה נראה קצת לא נורמלי. אשמח אם תתני לי כמה טיפים להתנהגות איתו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדת פרידה...

ד"ר הלית דורי
    24/09/2017

שולמית, ראשית תבדקי אם משהו אחר לא אמר לו, או אם סיפרו לו סיפור או קרה משהו שבגללו החל להתנהג ככה. בגדול, היות ואין כאן סיפור של ילד עם חרדות מכל מיני דברים וגם חרדת הפרידה אינה קיימת בכל המצבים - זה אומר שזה משהו יותר נקודתי ויושב על מערכת היחסים שלכם איתו. נסי לשאול אותו למה הוא התחיל לחשוש שתעזבי אותו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדת פרידה בן 5

שולמית
    24/09/2017

קודם כל תודה רבה על המענה
    אני בהחלט אשב איתו לשיחה ואנסה לשאול אותו למה הוא התחיל לחשוש שאעזוב אותו. במידה והוא עדיין ממשיך להתנהג כך למשל בגימבורי שזאת סיטואציה שקוראת לי המון איתו איך עלי להתמודד? להניח לו לשבת לידי בזמן שכולם משחקים ולהתעלם מזה? או להתייחס לזה ולנסות להסביר לו ולעודד אותו ללכת לשחק?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ...

ד"ר הלית דורי
    24/09/2017

את מוזמנת לשיחת יעוץ איתי ונלבן את כל הנושא, ונבחן אותו לעומק בשביל למצא פיתרונות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם אצל בני

שלומית
    27/09/2017

בן חמש ובתקופה האחרונה למשך מספר שבועות לאו דווקא לפני השינה גם במהלך היום שאל אותי אם אני כל הזמן פה? תשובתי היתה שאני בדרך כלל נמצאת, לפעמים יש לי סידורים או עבודה אבל רוב הזמן אני בבית איתך. לאחר מספר שבועות הפסיק לשאול. אולי יש שלב כזה בגיל חמש שהילדים מבינים, בהמשך זה משתנה לשאלות על מוות אולי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי שלומית

שולמית
    27/09/2017

הי שלומית ותודה על התגובה. קצת מרגיע לדעת שזה לא רק אצלי חחחחח
    האמת שהוא עדיין ממשיך לשאול אותי ואני עדיין ממשיכה לענות לו שאני לעולם לא עוזבת אותו. זה פשוט מתסכל שאני לא יכולה לעזור לו להוציא לו את זה מהראש. מקווה שיפסק במהרה חחח
    וגם לך קרה שבמקומות כמו קניון או גימבורי הוא לא היה רוצה לזוז ממך עד כדי כך שלא היה רוצה מלכתחילה ללכת לגימבורי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

שלומית
    01/10/2017

היי. אצלי הוא לא נצמד. אולי תנסי לנסח מחדש במקום אני לעולם לא עוזבת אותך, מה שאגב לא נכון באמת ולהבין מעיניים של בן 5 ולהבין שהכי חשוב לשקף את המציאות כפי שאני אמרתי לו - לפעמים אני בעבודה ולפעמים יש לי סידורים אבל רוב הזמן אני פה. כמובן שתמיד לעשות הטרמה ואם יש לי סידור שאני לא נמצאת איתו בהשכבה אז אני מתקשרת לבעלי ואנחנו מדברים טלפונית. אבל בעיני הכי חשוב זה לשדר לו ביטחון כי אם הוא ירגיש שאת עושה מזה עניין אז זה יישאר ויהפוך לעניין גדול ואת לא רוצה שזה יקרה....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו