פעוט בן 2.5 נוגע באיבר מינו לעיתים קרובות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• פעוט בן 2.5 נוגע באיבר מינו לעיתים קרובות
    דפנה
    14/09/2017

שלום
    בני בן שנתיים וחצי סיגל לעצמו התנהגות חדשה שנראית כמו אוננות. נשכב על הבטן ומחכך את איבר מינו בידיו. נראה שהוא מרגיע את עצמו באופן הזה. לפני כשבוע נולד לו אח קטן ונראה שכל פעם שחש קושי על רקע של תשומת לב, למשל כשאני מניקה, הוא נשכב ונרגע באופן הזה.
    זה מסב לנו אי נוחות במיוחד כשבאים אורחים והוא עושה את זה וגם דאגה. אני תוהה איך לנהוג -מצד אחד זה הגוף שלו ולא הייתי רוצה לפגוע בהיכרות שלו עם גופו, מצד שני זה מטריד, במיוחד כשזה נמשך המון זמן (כבר קרה שנשכב ככה כשעה אולי אף יותר).
    אשמח לדעת האם זה נורמאלי? ואיך כדאי לנהוג בהקשר הזה.
    תודה,
    דפנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אוננות

ד"ר הלית דורי
    23/09/2017

דפנה, תעברי על הפורום הזה ועל פורום "התפתחות ילדים" שגם אותו אני מנהלת ותארי כמה פעמים נשאלתי את השאלה הזו. מה שאומר לך שזה נורמלי. נכון, יש ילדים שלא עושים את זה אבל בהחלט יש שעושים.
    נעים לו ומרגיע אותו לגעת בעצמו. העניין הוא שכנראה התגובות שלכם לעניין הזה ואי הנעימות שהוא חש שאתם חשים, כבר החלה לתת לו רווח משני.
    נסי לקחת אותו, במצבים הללו, מבלי לדבר ולהגיב לחדר שלו. כך באופן אקטיבי תדגישי שזה המקום לעשות את זה - כשהוא לבד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו