קשיי פרידה קשים לילד בן 5

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• קשיי פרידה קשים לילד בן 5
    נטלי
    25/09/2017

הבן שלי בן 5, ילד בריא,שמח וקצת רגיש. (יש לנו גם תינוק בן שנה, מאז שנולד לא הורגשה שום רגרסיה), לפני כחודש הוא עבר ניתוח להסרת שקדים וכמה ימים לאחר מכן השארנו אותו אצל ההורים שלי (דבר מאוד שגרתי אצלנו) ויצאנו לסידורים והוא התנהג בצורה מאוד לא אופיינית לו, בכה וצרח שהוא רוצה את שנחזור, בנוסף, לפני שבועיים טסתי ל4 ימים (רק אני) והילדים נשארו עם אבא (במהלך היום במסגרות ובערב עם אבא)
    מאז שחזרתי, הגדול מאוד היסטרי כמעט בכל פרידה ממני, בעיקר בבוקר כאשר אני משאירה אותו אצל חמותי ומשם לוקחים אותו לגן. אני כל ערב מדברת איתו והוא מתנהג בצורה מאוד בוגרת ומבטיח שמחר לא יבכה וכל בוקר הוא מתחיל לבכות בהיסטריה ולא מצליח לעצור את עצמו, ואני מרגישה שהוא מנסה...
    דיברתי כמובן עם הגננת ואין שום דבר חריג בגן, זה אותו גן משנה שעברה,אותה גננת וחצי מהילדים שהיו איתו...
    המצב הזה נמשך כבר שבועיים ומאוד קשה גם לי מבחינה נפשית, אני לא אוכלת כשאני יודעת שהוא ככה ומרגישה מאוד אשמה ולא יודעת איך לעזור לו.
    אני כבר לא יודעת מה לעשות, להמשיך לדבר איתו? אולי אני רק מחמירה את המצב? להניח לו ולהתעלם מהבכי? לתת לזמן לעשות את שלו כמו שכולם אומרים לי? לקחת אותו לשיחה עם פסיכולוג? אולי יש לו טראומה? אולי זה דורש טיפול?
    אני כבר אבודה..
    אשמח לעצה מקצועית.
    תודה רבה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קשיי פרידה קשים לילד בן 5

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קשיי פרידה

ד"ר הלית דורי
    07/10/2017

נטלי, ראשית בפורום הזה והשני שאני מנהלת (פסיכולוגיה התפתחותית) עניתי מספר פעמים על נושאי פרידה ומה ניתן לעשות. שווה לעבור על התשובות שלי.
    מעבר לכך, למקרה האישי שלך אני חושבת שבשלב ראשון את צריכה לגשת לשוחח עם משהו. היות ואת אומרת שלך יש נקיפות מצפון, את חושבת שעשית משהו לא בסדר. חשוב לברר את זה, כי הילד קולט משהו ממך/כם. בנוסף הייתי מדברת איתו מנסה לברר למה הוא חושש, לא לבקש שיבטיח לא להתנהג ככה, להגיד שזה בסדר להתגעגע ולהיות עצוב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו