מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קשיי פרידה קשים לילד בן 5נטלי25/09/2017
הבן שלי בן 5, ילד בריא,שמח וקצת רגיש. (יש לנו גם תינוק בן שנה, מאז שנולד לא הורגשה שום רגרסיה), לפני כחודש הוא עבר ניתוח להסרת שקדים וכמה ימים לאחר מכן השארנו אותו אצל ההורים שלי (דבר מאוד שגרתי אצלנו) ויצאנו לסידורים והוא התנהג בצורה מאוד לא אופיינית לו, בכה וצרח שהוא רוצה את שנחזור, בנוסף, לפני שבועיים טסתי ל4 ימים (רק אני) והילדים נשארו עם אבא (במהלך היום במסגרות ובערב עם אבא)
מאז שחזרתי, הגדול מאוד היסטרי כמעט בכל פרידה ממני, בעיקר בבוקר כאשר אני משאירה אותו אצל חמותי ומשם לוקחים אותו לגן. אני כל ערב מדברת איתו והוא מתנהג בצורה מאוד בוגרת ומבטיח שמחר לא יבכה וכל בוקר הוא מתחיל לבכות בהיסטריה ולא מצליח לעצור את עצמו, ואני מרגישה שהוא מנסה...
דיברתי כמובן עם הגננת ואין שום דבר חריג בגן, זה אותו גן משנה שעברה,אותה גננת וחצי מהילדים שהיו איתו...
המצב הזה נמשך כבר שבועיים ומאוד קשה גם לי מבחינה נפשית, אני לא אוכלת כשאני יודעת שהוא ככה ומרגישה מאוד אשמה ולא יודעת איך לעזור לו.
אני כבר לא יודעת מה לעשות, להמשיך לדבר איתו? אולי אני רק מחמירה את המצב? להניח לו ולהתעלם מהבכי? לתת לזמן לעשות את שלו כמו שכולם אומרים לי? לקחת אותו לשיחה עם פסיכולוג? אולי יש לו טראומה? אולי זה דורש טיפול?
אני כבר אבודה..
אשמח לעצה מקצועית.
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיי פרידה
ד"ר הלית דורי07/10/2017נטלי, ראשית בפורום הזה והשני שאני מנהלת (פסיכולוגיה התפתחותית) עניתי מספר פעמים על נושאי פרידה ומה ניתן לעשות. שווה לעבור על התשובות שלי.
מעבר לכך, למקרה האישי שלך אני חושבת שבשלב ראשון את צריכה לגשת לשוחח עם משהו. היות ואת אומרת שלך יש נקיפות מצפון, את חושבת שעשית משהו לא בסדר. חשוב לברר את זה, כי הילד קולט משהו ממך/כם. בנוסף הייתי מדברת איתו מנסה לברר למה הוא חושש, לא לבקש שיבטיח לא להתנהג ככה, להגיד שזה בסדר להתגעגע ולהיות עצוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)