קשיי היפרדות בבוקר בגן

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• קשיי היפרדות בבוקר בגן
    אלה
    26/09/2017

שלום,

בתי בת 5 נכנסה השנה לגן חדש. מתחילת השנה יש לה קשיי היפרדות ממני בבוקר, שנראה שאפילו החמירו לאחרונה. היא נצמדת אליי מאוד , לא משחררת והגננת או הסייעת צריכות ממש להפריד אותה ממני על מנת לאפשר לי לצאת. לאחרונה זה מלווה גם בבכי די חזק. הגננת טוענת שהיא נרגעת די מהר ומשתתפת במהלך היום.
    חייבת לציין שבתי ילדה מאוד ביישנית. לא עונה כשפונים אליה אפילו ילדים בני גילה או קטנים ממנה שהיא לא מכירה (מהחוג לדוגמא או בגן שעשועים).
    השנה גם רשמתי אותה לחוגים ונראה שהיא נהנת, אבל מאוד קשה לה ההיפרדות ממני כל פעם מחדש וצריך 'להכריח' אותה להיכנס.
    חייבת עזרה בבקשה איך להתייחס לקשיים ולבכי בבוקר?
    איך אני יכולה לעזור לה שתצליח להיכנס לגן בצורה רגועה?
    ניסיתי לדבר איתה, להסביר ושוב בבוקר אותו הסיפור.
    וגם לגבי החוגים. האם כדאי "להכריח" אותה ללכת לחוגים שבסופו של דבר היא נהנת מהם או שבצורה כזאת (שהכניסה היא לא רגועה ומלווה בקשיים) זה לא תורם ואפילו מזיק ?

תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קשיי היפרדות בבוקר בגן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קשיי פרידה

ד"ר הלית דורי
    07/10/2017

אלה, ראשית ממליצה לך להסתכל על תשובות לשאלות דומות בפורום הזה ובפורום אחר שלי "פסיכולוגיה התפתחותית". לא כל הסיפור מובן לי. האם עד לכניסה לגן השנה הכל היה בסדר? האם היא מדברת ומשחקת עם ילדים אחרים? האם כשאת מזמינה חברות הביתה אין בעיה? האם היא מוכנה ללכת לילדים אחרים?
    כל הדברים הללו יכולים להעיד על קושי ממקור שונה, יתכן וצריך לברר את זה.
    בכל מקרה, ברוב המקרים המפתוח הוא מוטיבציה. צריך לשאול אותה מה היא מפסידה מכך שאינה הולכת למקומות שונים, והאם היתה רוצה לא להפסיד את זה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו