חשיבה מופשטת בגיל חמש

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חשיבה מופשטת בגיל חמש
    שלומית
    27/09/2017

נאמר לי בביקור אצל נוירולוגית ילדים שלבני בן החמש יש חשיבה מופשטת ברמה של גיל ארבע. הייתי רוצה לעזור לו להתאמן ולנסות לשאול אותו כל יום שאלה שמפתחת את החשיבה הנל. האם יש לך דוגמאות לשאלות שאוכל להיעזר בהן?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חשיבה מופשטת בגיל חמש

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חשיבה מופשטת

ד"ר הלית דורי
    07/10/2017

שלומית, חשיבה מופשטת יכולה להיות המון דברים, זה יכול להיות הבנה של סיטואציות חברתיות, או משהו ביכולת ההכללה של מושגים. האם יש קשיים נוספים לילד שבגינם הלכתם לנוירולוגית ילדים? האם יש שאלות ששאלה ובגינם היא אמרה את הדברים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

שלומית
    07/10/2017

לגבי הבנת מצבים חברתיים היה קושי.לאחרונה הגר ואני רואה שינוי ושיפור משמעותי בתחום זה. עדיין הוא יכול לפתע גם כשמטרימים לעשות דווקא למשל אם מישהו ישן אז בכל זאת ללכת אליו אבל לדעתי זה פשוט נובע מאימפולסיביות. יש לו די בבירור אך טרם אובחן עם הפרעת קשב וריכוז.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשיי קשב וריכוז

ד"ר הלית דורי
    16/10/2017

שלומית, אז הנה לך התשובה הקושי מגיע כחלק מקשיי הקשב והריכוז. אז צריך לנסות, בזמן שהוא קשוב, להסביר לו מצבים חברתיים שונים ואיך פועלים בתוכם. למשל דרך ספרים וסיפורים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו