ילד בן 7 שלא מוכן להכנס כאשר לא מכיר ילדים אחרים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד בן 7 שלא מוכן להכנס כאשר לא מכיר ילדים אחרים
    ענת
    13/10/2017

ילד בן 7, מאוד חכם, מסתדר עם ילדים בכיתה ויש לו חברים, אובחן במבחני אריקה לנדאו בציון גבוה (אחוזון 98)
    בדרך כלל הכל בדר אבל במצבים שהוא פתאום לא מכיר אף אחד, יכול לסרב להכנס לסיטואציה,
    למשל תחרות שחמט עירונית שהיתה במקום אחר ממה שהכיר. הכנו אותו שיש שם ילדים אחרים. הוא לא הכיר אף אחד, זמן ההתארגנות בתחרות היה ארוך מהרגיל והיה בלאגן. וברגע האמת לא הסכים להכנס לתחרות להשתתף. למרות כל המאמצים והשכנועים.
    כאשר נמצא עם חבריו לכיתה משחק איתם והכל בסדר. זה קורה רק במצבים שלא מכיר את המקום ואת המשתתפים האחרים
    האם יש לו בעיה שצריך לטפל בה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מצבים חדשים

ד"ר הלית דורי
    16/10/2017

ענת, אם זה הקושי היחיד, הייתי פשוט שואלת אותו ממה הוא חושש, מה מפריע לו. הייתי גם מורידה לחץ במצבים כאלו. למשל בתחרות השחמט לא הייתי עושה מזה עניין. אם הוא כל כך מסרב זה אומר שמשהו מאוד קשה לו בסיטואציה ומפחיד אותו עד שיתוק.
    אולי זה הבאלגן, אולי זה כמות הילדים. אם תדעו מה הקושי, נסו לחשוב יחד איזה דרך תקל עליו. ועודדו אותו שגם אם לא יצליח אולי יצליח בפעם הבאה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו