הסתגלות למסגרת של תינוק בן 5 חודשים עם חרדת זרים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• הסתגלות למסגרת של תינוק בן 5 חודשים עם חרדת זרים
    אלינה
    21/10/2017

בוקר טוב, חייבת עזרה כי אני ממש אבודה ולא יודעת מה לעשות.
    הבן שלי בן 5 חודשים התחיל השבוע הסתגלות במשפחתון שיש בו עוד 2 תינוקות חוץ ממנו. לפני משהו כמו חודש הבן שלי התחיל לפחד מזרים וישר היה מתחיל לבכות אם מישהו חוץ ממני ובעלי היה מתקרב אליו או מרים. אפילו אמא שלי או סבתא שהוא מכיר היטב, אז ידעתי שההסתגלות תהיה קשה ותקח זמן. אז לקחתי חודש להסתגלות שתכננתי לחזור לעבודה באמצע נובמבר.
    יום ראשון היה כישלון גמור, בכי וצרחות היסטריות מהפחד מהגננת. המשכנו ליום שני שהיה יותר טוב, סיכמנו עם הגננת שלא תתקרב אליו או תגע בו, רק תדבר אליו תוך שמירת מרחק. היה בסדר גמור, הוא הסכים לשחק קצת על הרצפה ובחן תינוקות אחרים. יום שלישי שוב פעם היה לא טוב, עם בכי והיסטריה. החלטנו שביום רביעי בעלי יקח אותו לגן ובאמת ביום רביעי היה פשוט מעולה! בעלי שם אותו ואחרי רבע שעה יצא. הקטן לא בכה בכלל, אפילו שיחק עם הגננת קצת ומה שהכי הייתי בשוק ממנו, הוא הלך לישון בלול על הבטן! בבית הוא בחיים לא ישן לא במיטה ולא על בטן, רק על הידיים! אז כל כך שמחתי!
    ואז היום, יום חמישי, שוב פעם בעלי לקח אותו, ושוב פעם זה היה כישלון. שוב היסטריה, פחד מהגננת, רעד כולו, אפילו שבעלי היה איתו שם. הם לא הצליחו להרגיע אותו ולא להרדים. אז באתי, הבאתי לו קצת ציצי, סוג של נרגע, אבל עדיין היה בכיין ממש, ניסינו רצפה, לא רצה, לשחק לא רצה. התעייף והתחיל ממש לבכות ולא הצלחנו להשכיב אותו, אז ויתרתי ונסענו הביתה.
    הבעיה היא שהיום הגננת אמרה לי שאולי כדאי לי להשאר איתו בבית, או למצוא מטפלת שתבוא אלינו כי מאוד קשה לו הוא לא טוחה שהוא יצליח להתרגל. הייתי די בשוק, כי עד עכשיו היא הייתה מלאת ביטחון וכל פעם הרגיע אותי, אמרה שיהיה בסדר ושבסוף כולם מתרגלים, והיום... היא אמרה שלא היה לה מקרה כזה שהתינוק עד כדי כך מפחד וזה יכול לעשות לו טראומה, ויש לה 15 שנים נסיון. אני לא ידעתי מה להגיד. אני לא יכולה להישאר בבית וחייבת לחזור לעבודה. וגם לא מכירה אף מטפלת שאפשר לסמוך עליה. אני פשוט אבודה. אני הבנתי שפחד מזרים זה שלב התפתחותי שעובר עם הזמן. רציתי לשאול אם מישהו נתקל במצב כמו שלי, ומה כדאי לי לעשות עכשיו. האם פשוט להמשיך בהסתגלות ועם הזמן הכל יסתדר?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קושי בהסתגלות

ד"ר הלית דורי
    23/10/2017

אלינה, זה מאוד נדיר מה שאת מתארת בגיל כל כך צעיר. הייתי פונה לפסיכולוג ליעוץ ובדיקה של הנושא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו