ילד בן 2.5 הפסיק לדבר - מה עושים?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד בן 2.5 הפסיק לדבר - מה עושים?
    מיכל
    31/10/2017

שלום,

הבן שלי בן 2.5, ילד פעיל מאוד וחברותי, מדבר שוטף ומתפתח כיאות לגילו, ואף בגן לפני תחילת התופעה שיבחה אותו הגננת שהוא מתנסח בשפה עשירה ובצורה טובה לגילו. ילד יחיד, מאז ומתמיד כל תשומת הלב שלי היהת עליו, וכך גם בשעות שבעלי חוזר מהעבודה. מאז אירוע שהתרחש בגן לפני שבוע וחצי, השתתק, וזה קרה בהדרגה, בהתחלה לכמה שעות ביום ומאתמול שותק 24 שעות ביממה. לפני שבוע וחצי הגיעה אמא שלדברי הצוות בגן מאוד דומה לי, אבל אמא לילד אחר ובקבוצה אחרת. בני ראה אותה מהחלון נכנסת בשער וממשיכה הלאה לקבוצה אחרת. הוא קרא לה והיה בטוח שזו אני וברגע שראה שהיא מתעלמת ממנו ולא באה לקחת אותו, עמד ובכה, עד שהגעתי, 10 דקות מאוחר יותר. כשלקחתי אותו, במשך כשעה וחצי (אולי פחות), לא הוציא מילה ורק השתמש במחוות ידיים ובממממ... בגן המשחקים זה השתחרר. כעבור שלוש ימים באמצע נסיעה בעיר זה קרה לו שוב והשתתק בתוך האוטו וכך למשך שעה וחצי. מאז כל יום היו שעות בהן דיבר ושעות בהן לא דיבר. יצויין שפרקי הדיבור ופרקי השתיקה קרו לו גם בגן וגם בבית. בגן הגננת היתה בטוחה שמדובר במשחק, מאחר שבסיומו של פרק שתיקה אחד, בא ואמר לצוות "חזרתי לדבר". וגם אצלנו בבית, בסיומם של פרקי שתיקה, היה אומר "אני מדבר". בשבוע הראשון של התופעה, היה שותק כשבאתי לקחת אותו מהגן, ולאחר משחק בגן משחקים זה היה משחתרר לו. בימים שעור היו דיבור ושתיקה באותו היום, הוא היה מדבר, ולאחר שמתעורר משינה חוזר לשתוק. בשלושת הימים האחרונים משחק בגן משחקים לא שחרר את הדיבור. מאתמול כבר לא היו פרקי דיבור, אלא רק שתיקה. עברו יותר מ-24 שעות של שתיקה, כולל בבית כמובן. איך אפשר לפתור את הבעיה, והאם נכונה הטענה ששמעתי שאם מערבים אנשי מקצוע זה נותן לילד עידוד שהטריק שלו עובד בגיוס תשומת לב סביבו? כי אני מאוד רוצה להגיע לפתור את הבעיה מול איש מקצוע, אבל אם הטענה ששמעתי נכונה, האם אוסיף בכך לנזק?
    האם התופעה הפיכה ונקבל את הילד שלנו בחזרה?
    אשמח לתשובות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שתיקה

ד"ר הלית דורי
    03/11/2017

מיכל, אני לא יודעת ממי את מקבלת את העצות שלך, אבל מה שאת מספרת דורשת ברור. יש דבר שנקרא אילמות סלקטיבית וצריך לברר אם זו הבעיה או משהו אחר. בשביל לברר מה העניין, צריך איש מקצוע.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו