ויסות חושים - אלימות ילד בן 4

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ויסות חושים - אלימות ילד בן 4
    ואלריה ספקטור
    27/11/2017

שלום, בן שלי אביתר נמצא בגן טרום חובה , משנה שעברה הוא לא מפסיק להרביץ ולפגוע בילדים בגן , דחיפות, מכות, זריקת חפצים, שנה שעברה לאחר איבחון פסיכולוגית של הגן הומלץ לי לבעלי הדרכת הורים, עברנו מספר מפגשים על בסיס שבועי ביחד עם קבוצת הורים, לקחנו כמה טיפים להמשך אך זה לא פתר את הבעיה .
    השנה אביתר נכנס לגן חדש שהוא לא מכיר את הילדים והסיפור חוזר, הפסיכולוגית הנוכחית של הגן אבחנה שאין לאביתר וויסות חושים והפנתה אותנו לריפוי בעיסוק (ששם יש תור ארוך ולא בטוח שנתחיל את הטיפול בחצי שנה הקרובה) ועוד רשימת דברים שנוכל לעשות בבית כמו צלחת ויסטיבולרית, קופסת חושים, מרקמים שונים למגע.
    בנתיים האלימות ממשיכה, ההורים לא מפסיקים להתקשר ולבקש שאביתר לא יתקרב לילדים שלהם, הילד מרגיש דחוי ואף אחד לא אוהב אותו.
    מה להגיד לילד, איך להסביר לו שלא יתקרב לילדים , האם יש המלצות נוספות יעילות יותר בטיפול בוויסות חושים?
    אשמח לעזרה מכל סוג, יעוץ, הכוונה, טיפים
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ויוסות חושי ובעיות התנהגות

ד"ר הלית דורי
    01/12/2017

וואלריה, אין בדברים הללו קיצורי דרך. יש כאן בעיה. הילד מרגיש מאויים (ויסות חושי) ולכן תוקף גם אם אין לזה סיבה מוצדקת. לכן צריך לטיפול חושי אצל מרפאה בעיסוק. הדרכה קבוצתית להורים טובה אבל אני מציעה להתחיל בהדרכה אישית. יש תורים בהתפתחות הילד וכולם יודעים את זה, אז צריך ללכת פרטי ולדבר עם קופ"ח אולי הם יכולים לעזור ולשלם חלק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו