ילדה בת 3.7 עקשנית ואענה מקשיבה, עם התקפי בכי בלתי פוסקים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילדה בת 3.7 עקשנית ואענה מקשיבה, עם התקפי בכי בלתי פוסקים
    נטע
    01/12/2017

יש לי ילדה שנולדה אחרי 14 שנים ( יש לה אח בן 17), ילדה חכמה ופעילה מאוד, אך אני נתרלת בקושי רב מולה כי היא אינה מקשיבה ומאוד עקשנית. ניסיתי הכל להיות עקבית איתה ולא לתת לה מה שהיא רוצה, או לחזור הביתה ברגע שהיא בוכה ומתנהגת לא יפה. אך שום דבר לא משנה את ההתנהגות שלה. בדרך כלל אחרי שנרגעת היא מבקשת סליחה אך הדברים חוזרים על עצמם. מה לעשות? האם להמשיך בענישה? לא לצאת איתה למקמות ציבוריים?( היא נשכבת על הריצפה ובוכה שעות) קושי נוסף הוא נושא האוכל, היא אוהבת לאכול והכל בלי הפסקה. כמובן שאיני מרשה לה ועושה לה סדר קבוע לארוחות אך כשהיא רואה אוכל או לא מקבלת משהו שבא לה היא בוכה.אשמח ליעוץ איך עליי להתנהג איתה אני מיואשת... תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התקפי זעם

ד"ר הלית דורי
    01/12/2017

נטע, צריך לערוך ברור אם יש סיבה מעבר לגבולות שבגללה הילדה מתנהגת ככה. כולל נושא האכילה. יש כאן משהו תחושתי או רגשי או שילוב, וצריך לבדוק לפני שבונים תוכנית התערבות.
    רק הערה כללית - עונשים הוכחו כלא יעילים ואת חווה את זה - צריך ללמוד איך לתת חיזוקים ולהתעלם מהתנהגויות שליליות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה עקשנית

טובי פלד
    21/12/2017

שלום נטע
    יש כמה סימנים שמצביעים על קושי חריג .כמו האכילה המופרזת וחוסר הענות לאמצעים שהיפעלת.
    כדאי שתפני לאיש מקצוע ליעוץ יותר יסודי.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו