בי"ס תום

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בי"ס תום
    תמי
    20/05/2008

בני בן כמעט 9 מאובחן כסובל מ- ADHD. מטופל בקונצרטה. עבר אבחון דידקטי ונמצאו ליקויי למידה (בעיקר ב"תפקודים ניהוליים, זיכרון..) לומד בכיתה ג' מקבל התאמות בזמן. עם תיווך מצליח לקבל ציונים יפים מאד (80-100) אך ללא תיווך של המורה אינו מצליח לעבוד באופן עצמאי כלל. אם המורה לא מפעילה אותו ומסייעת לו באופן צמוד הוא לא יעבוד. וימצא פעילויות אחרות להתעסק בהן. היום היתה אסיפת הורים בביה"ס ולמרות הציונים היפים כל המורים ג\דיווח על כך שהוא אינו מרוכז כלל בזמן השיוער(למרות הטיפול התרופתי) ושהוא אינו עובד עמצאית. חברתית הוא משולב די טוב. יש לו חברים. מסתדר היטב בשיעורים ובהפסקות. לעיתים מסתבך בויכוחים ומריבות. יועצת בי"הס קראה לי לשיחה ודיווחה שבישיבת המורים כל המורים תיארו ילד בעל יכולות שלא מביא אותן לידי שימוש והביעו חשש רב ממה יהיה בהמשך (בשנים הבאות עם ההתקדמות במורכבות החומר )בזמן השיחה היא הציגה כאופציה בהמשך להעבירו לבי"ס תום ללקויי למידה. לא בהכרח כבר ב-ד' אלא אולי בהמשך אחרי ו'. אני מבולבלת מאד מצד אחד אני יודעת זהוא זקוק לעזרה בלמידה. ופוחדת מאד שהפערים יגדלו והוא ישאר מאחרו כי ואי יודעת שהוא ילד נבון במיוחד. מצד שני הוא מצליח כרגע אמנם במאמץ רב ובתיווך רב. במקביל ישנם ילדים רבים אחרים בכיתה במצב גרוע משלו.
    הצילו. כמה שאני חושבת יותר כך אני יותר מבולבלת. .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בי"ס תום

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לקות למידה ובי"ס לח"מ

לירון און
    21/05/2008

תמי היקרה.
    הורים רבים מגיעים לבי"ס תום עם מצוקה כשלך.
    אבל איני רוצה לענות ישירות לגבי המסגרת, אלא באופן כללי.
    בתי ספר לתלמידים לקוי למידה מיועדים לתלמידים אשר אינם מתפקדים במגוןן של תחומים בשל הלקות החריפה ממנה הם סובלים.
    אני מציע כי ראשית כל תפנו לאבחון פסיכולוגי כהשלמה לאבחון הדידקטי וכן להבהרת הצד הרגשי. תוכלו גם להתייעץ עם הפסיכ' לגבי התאמה של מסגרת לחינוך מיוחד.
    בנוסף חשוב שתבררו רפואית, מדוע נראה שהקונצרטה אינה עוזרת.
    לאחר מכן תקדישו את שנה הבאה למעקב יותר צמוד אחר הישגיו של בינכם באמצעות פגישות מספר פעמים בשנה עם כל הצוות שעובד עמו. כך יהיו בידכם הרבה יותר נתונים.
    אל תקפצו להחלטה כרגע. גם הורים חייבים לעבור תהליך ארוך על מנת להבין מה טיב הסיוע שילדם זקוק לו.
    מקווה שעזרתי ולו במעט.
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו