ילד חכם שלא רוצה לעשות כלום

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד חכם שלא רוצה לעשות כלום
    שרון
    21/05/2008

יש לי בן בגיל 9 שנים-בכיתה ג. עם פוטנציאל גבוה מבחינה לימודית. קורא נהדר, טוב בחשבון, הרבה ידע כללי היות וקולט מהר דברים ששומע. למרות כל זאת כשנמצא בבית כל מה שהוא רוצה לעשות זה או לשחק בחוץ בכדורגל/כדורסל (אוהב מאד ספורט) או לשחק במחשב במשחקים שלטעמי ברובם הם מטופשים (לא מוכן לשבת עם תוכנות לימודיות כמו לימוד אנגלית וכ"ו) עו לצפות בטלויזיה. אני כמובן מגבילה מאד את זמן המחשב והטלויזיה שלו ולכן כשגם אי אפשר לשחק בחוץ הוא פשוט לא עושה כלום- בוהה, מסתכל על קלפים שיש לו ומשתעמם. לדבריו אינו אוהב לקרוא ולכן כמעט ולא קורא. עד עתה הסתדר מצוין בבי"ס וקיבל ציונים טובים אולם לאחרונה היתה בחינה בתנ"ך אליה כמובן שלא רצה ללמוד ולכן קיבל בה ציון גרוע. אני מצדי מנסה להסביר לו ולשדל אותו כן ללמוד למשל לפני בחינה אולם מנגד אני לא רוצה להפעיל יותר מדי לחץ מחשש ליצור אצלו אנטי מוחלט. אני חוששת שאשניא עליו עוד יותר את הלימודים למשל ושזה יביר בסופו של דבר לתוצאה הפוכה. אני חושבת שהוא היה שמח מאד להצליח בלימודים אבל לא מוכן לעשות כל דבר שדורש מאמץ מבחינתו. האם זו עצלות? האם זו ילדותיות ואולי לא באמת מבין את החשיבות? איך עליי לנהוג כדי להביא לשיפור המצב ובכדי לא לדרדר אותו?

תודה על תשובתכם

שרון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כמו דיאטה

לירון און
    21/05/2008

שלום שרון
    התשובה לשאלתך הזכירה לי דיאטה- לא מלשון הרזייה אלא מלשון תזונה.
    למה?
    כי צריך תפריט מאוזן שיש בו מינונים שונים של אבות המזון בהתאם למה שדורש הגוף והגיל.
    הבן שלך צורך בעיקר אבות מזון מסוימים- הם טובים ונחוצים. יש הרבה הורים שהיו מתקנאים בכך שבנך בכלל יוצא מהבית ועוזב את המחשב!
    עם זאת את צודקת שהיית רוצה עוד משהו בדיאטה שלו.
    אני חושב שניתן להעשיר את שניכם יחדיו בחוויה של הקראת ספרים משולבת, (שלך ושלו).
    כמו כן רצוי לא "לשדלו" ללמוד, אלא פשוט לקבוע מועדים קבועים במשך כל יום ללימוד בהם הטלוזיה והמחשב סגורים. אין להכריח את הילד ללמוד בשעות אלו, אולם במידה והוא אינו לומד יש למנוע ממנו חיזוקים אחרים למחרת היום.
    למשל- אם היה צריך להכין שעורי בית ולא הכין יש להבהיר לו כי למחרת לא יוכל לקבל שעת מחשב.
    זוהי עמדתי. אני יודע שישנם גם כאלה החושבים שונה.
    בכל פנים- הכל במינון מותאם לא להציף מדי גם לכיוון הזה.
    בהצלחה!
    לירון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו