מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שתי התלבטויות שאודה לעצתךאמא01/01/2018
שלום
אני קוראת ונהנית מאוד מתשובותיך הטובות.
1. התאומים שלי בני שנתיים וחצי גדלים בבית למרות שהם מאוד ידידותיים (מאוד מאוד) ומאוד כמהים לחברה. ברמה שאחד מהם לפעמים בוכה כשילד מהגינה הולך הביתה. אני לא מצליחה לחשוף אותם למספיק חברה (של ילדים או מבוגריים) אבל גם מתקשה לשחרר למסגרת. ניסיתי כמה פעמים ואני מבועתת. גם מהפרידה וגם מחלות, חוששת שאקברבבית עם מחלות אחרי מחלות ואתמוטט גם נפשית וגם כלכלית. אני יחידנית. האם יספיק בשלב הז לשלוח אותם מדי פעם למטפלת בעוד ילד או שניים קטנים מהם? בשילוב ביקורים בגינה מדי פעם? או שכדאי לרשום לגן רגיל וזהו?
2. אבא שלהם לא מכיר בהם לצערי ומהלידה אני מנסה לייצר תנאים כך שייווצר קשר בין הצדדים. לאחרונה בגלל כל מיני סיבות אני קולטת שהאבאלא רוצה להכיר בהם לעולם ושהוא מונע גם מהסב אוהסבתא ואני קולטת שגם אם יווצר קשר בהמשך עם מי מהמגורמים הילדים יחושו סוג ב'. שזה לא יהיה משהו פשוט ולראשונה אני שוקלת הלרפות מהרעיון לגמרי ולגדל אותם בידיעה שהצד השני מנותק. מה דעתך? האם עדיף להילחם על קשר טוב עם למשל הסבא שנראה אדם חם מאוד (אבל אומר שהבן שלו בעדיפות ראשונה) או לוותר על כל הסיבוך הזה ולא לטעת בהם ציפיות? הבן שלי עומד ליד הדלת ובוכה לאבא וזה הגיל שאני צריכה לספק תשובות אבסולוטיות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אבא מתנכר
טובי פלד05/01/2018שלום אמא
עדיף לא להלחיץ את האבא. זה בסופו של דבר יזיק לילדים. במידה והסבא ישתף פעולה .זה מצוין.
באופן כללי יש לך חרדות פרידה מהילדים והם עוברות גם אל הילדים. כדאי טיפול בחרדות שלך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)