מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- זקוקה לייעוץ דחוף !!!!!!!!!!!!!!!!!עדי06/06/2007
שלום שרון,
הייתי היום עם הבן הגדול שלי בטיפול ריפוי בעיסוק, וכל פעם שהוא מגיע למשהו קצת מעל היכולות שלו הוא נכנס להצגה הוא לא רוצה אין לו כוח ומסתבר שסף התיסכול שלו נמוך מאוד.
כיצד אני עוזרת לו להתגבר על מכשול זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה רעיונות למחשבה
רינת06/06/2007עדי, אני יודעת שהפנית את השאלה ישירות לשרון, ובכל זאת בחרתי לשתף אותך בדעתי ומניסיוני.
אני לא הבנתי בן כמה בנך, ולכן תשובתי היא כללית והדוגמא שבה אני משתמשת היא ספקולטיבית, ואת תוכלי להתאים את הדברים לגילו ולתחומי העניין שלו.
אני מאמינה גדולה במשחק הדמיוני של ילדים!
אם יש לך את הכוח, החשק והזמן הייתי מציעה לך לשחק עימו בצעצועים שלו, ותוך כדי משחק להציב אתגרים קטנים ולחזק את הדמות שלו (מתוך הדמות שאת משחקת) להתגבר עליהם.
לדוגמא, נגיד שהוא מתעניין במכוניות. את תתיישבי איתו על השטיח, הוא עם מכונית ואת עם מכונית. ואז תוך כדי משחק של הסעתם או כל פעילות שהוא רוצה לעשות איתן, תציבי מכשול קטן, נגיד שהמכונית צריכה לקפוץ ממנו. אם הוא נרתע מלנסות, אפשר אפילו שאת תקפצי קודם, ואז תעודדי אותו לעשות. תגידי לו כמה שאת מאמינה במכונית, כי היא מכונית חזקה, חכמה, וכו'. לאחר שיעבור את המכשול תחזקי אותו על זה שניסה והצליח. כך תשחקו מספר פעמים ולאט לאט המכשולים יגדלו.
אפשר אפילו שלאחר זמן מה את תשחקי כאילו את נמנעת מלנסות, ומתעצבנת, ולתת לו ללמד אותך איך להרגע, לא להתעצבן ולנסות להתמודד. אם הוא לא רוצה לקחת את התפקיד הזה, את יכולה לקחת מכונית נוספת, שתלמד את המכונית שלך להתמודד עם הקושי (למשל תגיד : תנשמי עמוק, תאמיני בעצמך...). אני מציעה שאת "ההדרכה" תפני אל עצמך ולא אליו. אבל חשוב שתחכי לרגע שהוא ישים לב למעשים שלך.
תזכרי, חשוב שיהיה לו כיף, שיהנה!!!
אם בתוך העולם הדמיוני הילד שלך ילמד להתמודד עם אתגרים, עם קשיים, ואפילו להתגבר על אי הצלחות קטנות, הוא לאט לאט יעביר את זה לעולם שבחוץ.
זה יכול לקחת מספר פעמים שבהם תשחקו. ולכן התחלתי במשפט "אם יש לך הכוח, החשק והזמן". אם אין לך או שאת מתקשה לשחק עימו כך, זה בסדר גמור וטבעי. לשם כך יש אנשי מקצוע שיכולים לעזור .
ועוד רעיון- ביומיום הייתי מציעה לתת לו לעשות דברים שהוא יודע, נגיד להתלבש - ואז לחזק אותו על כך שעשה את זה לבד, שהצליח כל כך יפה. זה יכול לגרום לו לרצות לקבל עוד חיזוקים, ומכאן לנסות דברים חדשים. חשוב לדאוג לחזק מאוד כל דבר חדש שהוא מתמודד איתו.
בהצלחה. אשמח להתעדכן, ואם יש צורך לענות על שאלות/ לתת רעיונות נוספים
רינת - מטפלת במשחק ( [email protected])* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסף תסכול נמוך
שרון באומל09/06/2007שלום לך.
אני לא יודעת את הסיבה בעטיה בנך הופנה לריפוי בעיסוק, אולם, אני מתארת לעצמי שבתחומים המוטוריים התגלו קשיים. ייתכן ועל רקע זה, בנך סובל מדימוי עצמי נמוך. דהיינו, הוא מודע לקשייו בתחומים מסויימים וחש לא בנוח עם כך מזה זמן. התמודדותו עם הקשיים היא בהימנעות, וזו התמודדות מובנת ושכיחה מאוד.
לכן, הייתי מדברת עימו ואמרת לו משהו בנוסח: "אתה יודע שאנחנו התחלנו ללכת לרפ"ע כיוון שקשה לך ב..... רציתי שתדע שאתה ילד מאוד חכם ויודע המון דברים ופשוט קשה לך בכך וכך...גם לי קשה ב....אנחנו הולכים עכשיו לרפ"ע כדי לעזור לך עם הקושי הזה. שמתי לב שכשקשה לך אתה מייד מוותר וחבל. אולי אתה ואני יכולים לחשוב על דרך אחרת מה לעשות כשקשה לך. למשל: אנחנו יכולים לעשות את (הדבר שקשה) יותר לאט. אנחנו יכולים לאכול משהו טעים לפני שאנחנו עושים אותו וכו'".
בנוסף, הייתי מתייעצת עם המרפאה בעיסוק שלכם לגבי אותה שאלה בדיוק. לדעתי, היא אמורה לספק לכם הדרכה בתחום זה, כחלק מתפקידה.
בברכה,
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)