חשד לפגיעה במעון

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חשד לפגיעה במעון
    גילי
    22/05/2008

שלום,
    אני אמא לילדה ב שנה ושמונה חודשים. לאחרונה החלה בתי, ילדה נעימה, נוחה ובעלת מזג מקסים, להרביץ מאוד בכעס ולהגיב בבכי גדול וכעס בעת תיסכולים. היא לא נוטה להתעורר הרבה במהלך השינה, אבל אם כן - זה מלווה בבכי ובמילה "לא". מאז תחילת השנה לא היתה שום בעיה עבורה ללכת למעון ולהישאר שם בלכתנו, כזו היא באופיה מתמיד - נוחה מאוד, אולם בזמן האחרון היא מוחה קצת, אם כי מאוד בעדינות. אני חייבת לציין כי מזה כשבוע וחצי אני נאלצת לעבוד יותר מהרגיל ובמקום לאסוף אותה כרגיל מהגן ישנה מטפלת מקסימה שמביאה אותה הביתה עד בואי ב 6, מה שמשאיר לנו רק שעה וחצי במקום ה 3 וחצי הרגילות.
    שאלתי היא: אני חשה רע מאוד נוכח כל הנ"ל, וחוששת ביותר האם ישנה פגיעה כנגדה במעון בצורה כולשהי (אין כל סימנים פיזיים מלבד הנפשיים שציינתי).
    כרגע, מלבד הסימפטומים הנ"ל, מדובר רק בתחושת בטן חזקה מול מטפלת מסויימת. עוד אציין כי אין כל סיכוי שהמטפלת שגייסתי בימים אלו לאוספה מהגן היא הפוגעת, כי לאורך כל שהותה נוכחת גם בתי הגדולה.
    1.האם נורמלי לילדה בגיל כזה להרביץ מתוך כעס אמיתי?
    2. האם זה יכול להצביע על הגיוניותו של חשד לפגיעה במעון, או שמא נורמלי נוכח השינוי שהיא עוברת בזמנינו המשותפים.
    אודה על תשובה מהירה (אני לא ישנה בלילה מדאגה...)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חשד לפגיעה במעון

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חשדות

לירון און
    22/05/2008

שלום גילי
    כדברי הנוער את "בסרט רע",
    ואכן חשד ולו דל יכול אכן ליצור מציאות של חוסר שקט וחרדה.במקרה בו את מתארת,
    נשמע כי ביתך אכן עוברת שינוי התנהגותי מסוים. קשה להצביע על הסיבות הממשיות לשינוי זה,
    על אף שכניסתה של דמות חדשה לבית לצד העדרותך וכן תופעות טבעיות של גדילה והתפתחות יכולות להסביר שינויים אלו ואחרים.
    מאחר ואין כרגע כל דרך ודאית לברר מה קורה אני מציע בשלב ראשון לאסוף אינפורמציה-
    להודיע למטפלות במעון על שינוי בהתנהגותה ולדווח כי את מעונינת שישימו לב אם הן מזהות דבר מה חריג.(גם אם יש משהו חריג במעון עצם זה שתודיעי להן כי את מבקשת שיעקבו אחרי התנהגותה יקטין את הסיכוי להתנהגות לא מקובלת של אחת המטפלות).
    בנוסף יש לבדוק כיצד היא מגיבה למטפלת החדשה וכיצד היא מגיבה אליך שאת חוזרת.
    לצד כל זה יש לנסות ולהאמין בכך שמדובר ב"תקופה סוערת" ולא להפוך את ההתנהגות ל"בעייה". במידה ובכל זאת תמשיכי בטווח של חודש נוסף להבחין בהקצנה של תופעות אלו שווה או בשינוי מצב רוח קיצוני קודם לכן רצוי לפנות לייעוץ דרך קופ"ח. אין לשלול כאמור גם סיבות בריאותיות אחרות ולאו דוקא פסיוכלוגיות.
    מקווה שסייעתי ולו במעט.
    לצערנו עמימות היא חלק בלתי נפרד מההורות ומן החיים.
    לירון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו