פעוט שזורק כל דבר

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• פעוט שזורק כל דבר
    יעלי
    29/04/2018

בני, בן שנתיים וחצי. ילד מקסים, חייכן, חברותי, מאד מפותח לגילו, דובר שוטף עברית ואנגלית, מצייר, מכיר מגיל שנה וחצי את כל הצבעים ועוד.
    הבעייה שלו היא שהוא זורק כל דבר שנימצא בקרבתו. החל מצעצועים דרך אבנים וכלה באוכל. כרגע לדוגמא, נתתי לו ארטיק, שזה הדבר דהוא הכי אוהב. כאשר נזל, ביקשתי שייתן לי לנקות. בד״כ הוא נותן בלי בעיה. עכשיו הוא פשוט זרק.
    הבעייה מתחזקת כאשר הוא עייף. הוא יודע שזה אסור, אבל זה כאילו שאין לו שליטה על זה.
    כאשר הוא זורק צעצוע או מוצץ או ארטיק, אני פשוט לוקחת את הדבר ולא מחזירה לו ואומרת לו ״זרקת, אין״. לאחרונה גם אומרת לו שאני לא חברה שלו ומתעלמת ממנו. בד״כ התגובה שלו היא בכי וצעקות ואחרי כמה שניות כאלו, הוא מבקש חיבוק. בעבר תמיד הייתי מחבקת, לאחרונה, כשבעיה החמירה, אני גם לא מחבקת. פשוט מתעלמת (עד שהוא ממש נתלה עליי ומבקש חיבוק ואני כמובן נשברת ומחבקת ורק אז הוא נרגע.
    הבעיה שאחרי, הבעייה ממשיכה והוא ממשיך לזרוק.
    כמו שאמרתי, זה נראה שזה פשוט חזק ממנו. הוא כל הזמן מבטיח שהוא לא יזרוק יותר, אבל לא מצליח.
    מה אפשר לעשות כדי לעזור לו להפסיק עם ההרגל הנוראי הזה? איך אני אמורה להגיב כשזה קורה? כשאני רואה שהוא רוצה לזרוק ומצליח להחזיר את עצמו, אני כמובן משבחת אותו, אבל זה בטל בשישים לעומת הפעמים שהוא זורק.
    אגב - עש לו את ההרגל הזה מגיל מאד צעיר. מרגע שישב לבד (גיל חצי שנה) היה לוקח את כל הצעצועים ופשוט זורק.
    אשמח להכוונה ועזרה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פעוט שזורק כל דבר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד זורק

טובי פלד
    30/04/2018

שלום יעלי
    תראי את זה בצורה חיובית כך הוא מבטא את עצמו ואת היכולות שלו.
    תני לו לזרוק ואל תענישי אותו בדחיה .תמשיכי לבקש שלא יזרוק תני לו פרס אם לא יזרוק אבל בסך הכל זו התנהגות בריאה שלילד פעיל. תהני
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו