מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תלות ילדים בסבא ובסבתאדודה מודאגת02/05/2018
אני בת 21 וגרה עם הוריי, בשנתיים האחרונות שתי אחיותיי הגדולות (34, 32) עברו לגור בקרבת בית ההורים. לכל אחת יש ילדים משלה והן נשואות. העניין מתחיל בכך שאת רוב הזמן עם הילדים הן מבלות בבית הוריי:
תחילה היו ביקורים של אחרי הגן, אלו התארכו לביקורים של להישאר לארוחת ערב ואלו התארכו עד כדי מקלחת ואמי הולכת להשכיב את הילדים לישון בבתיהם. זה קורה כעת באופן יומיומי. כמובן שכל הדברים הללו מוטלים על אמי והיא עושה זאת באהבה - סבתא למופת. (:
עם זאת אני שמה לב לדפוסים אצל הילדים (3 ו-2) שמעט מדאיגים אותי, בעיקר פיתוח תלות כלפיי אמי כאילו היא תופסת את מקום האם בחייהם (בוכים כשהם נפרדים מאמי בעוצמה גדולה יותר מפרידה מאמא/אבא, מתעקשים שהיא תשחק איתם ותקרא להם סיפורים, עוקבים אחריה ברחבי הבית, מקשיבים רק לה כשהיא מעירה להם). מובן לי שיש דברים שהם באמת טיפוסיים ורגילים בקשר שבין סבתא לנכדיה אך העניין די צורם לי. אמא שלי דוגלת בשיטה שהיא הסבתא ותפקיד חינוך הילדים אינו שלה אלא של ההורה - ואני מסכימה איתה לחלוטין - אך לעתים נראה כי ההורים מפילים את אחריות החינוך על אמי.
האם יש לתת לילדים תא משפחתי בה הסבא והסבתא אינם תופסים את מקום ההורה? או שאני מגזימה? האם זה בריא לבלות כל יום עם הסבים ולא לבד עם ההורים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תלות בסבא
טובי פלד02/05/2018שלום רב
את מגזימה, כל התערבות שלך רק תזיק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)