ילדה לא מדברת ליד האבא חד הורית

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילדה לא מדברת ליד האבא חד הורית
    ענבל
    14/05/2018

שלום,
    הנני אם חד הורית. יש לי בת בגיל שנתיים וחצי, בבית אצלי מדברת רגיל, משפטים מלאים, צוחקת, משתוללת עם אחיה, הכל רגיל ושמח. כאשר אביה בא לקחת אותה, פעם בשבועיים, הוא טוען שהיא אינה מדברת כלל, לא ידע שיודעת לדבר, צבעים וכו', גם אחיה מהצד שלו אמרו שהיא לא מדברת לידם.
    הסקתי כי זה בגלל שהיא לא מכירה אותם, לא מדברת איתם ביום יום , לא עם האחים ולא עם אביה, אלא רק פעם בשבועיים, לעיתים פעם בשבוע לשעה אחת רק את האבא.
    בגלל שאינה מדברת, הוא לא מאכיל אותה כי טוען שלא אומרת שרעבה, לא אומרת מה כואב או מה רוצה, כלום. שותקת.
    השאלה שלי, האם זה יפגע בה בהתפתחות ריגשית / נפשית בגלל שהיא אינה מכירה אותו ואת משפחתו ושותקת יום שלם כשהיא איתם? האם לא לתת אותה עד לגיל מאוחר יותר שתבין יותר ותרגיש חופשייה לדבר לידו? אני פוחדת שהיא תיפגע בעתיד .
    יודגש כי אין רצון מצד האבא להרחיב את הזמן לראותה או בכלל לדבר איתה ביום יום.

תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילדה לא מדברת עם האבא

טובי פלד
    18/05/2018

שלום עינבל
    יש תופעה כזאת שנקראת אילמות סלקטיבית שבה הילדה לא מדברת במצבים מסוימים ועם אנשים מסוימים. נובע מדרך כלל מחרדות לא מודעות , בדרך כלל זה עובר מעצמו. אני מציע שהילדה תמשיך ללכת למשפחת האבא . צריך להיות מאד נחמדים אליה ולא להלחיץ אותה . תכתבי לאבא הדרכה קצרה .
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו