גמילה מחיתולים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• גמילה מחיתולים
    רינת
    28/05/2008

שלום רב,
    יש לי תאומות בנות שנתיים ו 8 חו'.יובל- לפני כחודשיים החליטה שרוצה רק תחתונים ,ולא רוצה חיתול יותר. הסכמנו.ומייד החלה לעשות בשרותים ללא שום בעיה. לפני כחודש ביקשה גם בליילה לישון עם תחתונים ,הסכמנו,ליילה ראשון עבר בלי פספוסים ומהליילה השני ,כל לילה היא מפספסת.בשבוע הראשון-היתה בוכה-וקוראת לנו ואז היינו מחליפים לה הבגדים+סדינים.לאחר שבוע החלה פשוט לישון עם הפיפי ולא להתעורר.גם כשאנחנו מחליפים לה הבגדים היא חצי ישנה,היא לא פותחת את העיניים ואני אומרת לה שאני מחליפה לה כי היא עשתה פיפי במיטה .בבוקר כשאני אומרת לה שהיא עשתה במיטה אז היא אומרת לי שהיא עושה רק בשרותים.יש לה מודעות והיא מבינה שהיא צריכה לעשות רק בשרותים אבל כשזה מגיע ללילה היא לא שולטת בכך.
    האם חודש זה מספיק זמן שהיא כבר אמורה לשלוט בפיפי בליילה? אולי שלפוחית השתן שלה קטנה מידיי והיא לא מצליחה להחזיק מעמד?ואם כן,איך בודקים זאת?ומה לגבי הידיעה?איך מביאים אותה למצב שתבין שכשיש פיפי צריך להתעורר לשרותים ?איך לדבר איתה? לכעוס? האם זה נכון להחזיר לה החיתול רק ללילה?הציעו לי חיתול תחתונים(האגיס)עד שהיא תגמל אבל היא לא רוצה חיתול בשום פנים ואופן ...? מה לעשות???אני חוששת להחזיר לה חיתול נגד רצונה ושזה ייקח אותנו אחורה.אגב,בשינת צהריים בגן/בבית-אין בעיה בכלל.(בסביבות שעתיים/שלוש).
    בנוסף התאומה- עמית, בכלל לא מסכימה לעשות בשרותים ולא בסיר,היא רוצה חיתול. כשאנחנו מדברים על זה אז היא אומרת שיובל עושה בשרותים והיא עושה רק בחיתול.בשבוע האחרון היא כל הזמן מתפשטת(כל הבגדים) וגם מורידה את החיתול ואומרת שכואב לה.נראה לי שהחיתול כבר ממש מציק לה ולא נוח לה.אבל כשאני אומרת לה לבוא לשרותים-היא לא מסכימה.המקס' זה שהיא עולה על הישבנון,מתיישבת לשנייה,ויורדת מייד.היא לא עושה כלום. מה לעשות איתה? האם כל הזמן לתת לה דוגמא את אחותה(למרות שהיא כבר יודעת ומבינה)שעושה בשרותים ולנסות לדרבן אותה או שפשוט להמתין עד שהיא תחליט בעצמה שהיא מוכנה לכך?(כמו שקרה לנו עם יובל)..

אני בעד לא ללחוץ,כשהיילד מבין ומרגיש מוכן אז הוא מבקש וזה נראה לי הדרך הנכונה ביותר לגמילה.אני בעיקר מודאגת בקשר ליובל שכבר עשתה את כל הדרך בצורה החיובית והנכונה לבד בזכות עצמה,ובליילה זה לא הולך.
    אנא ייעצי לי בדחיפות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מחיתולים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום רינת

לירון און
    04/06/2008

הי רינת
    מצטער על פרק הזמן הרב,
    ב"גדול" נראה לי שסביב נושא הגמילה באים לידי ביטוי הרבה נושאים של שליטה ועצמאות,
    שהם ככל הנראה משמעותיים יותר שמום שמדובר בתאומות.
    אני חושב שעצה פשוטה כמו- המשיכו במה שאתם עושים ותנו לזה עוד זמן היא מתאימה,
    אבל מאוד קשה ליישום
    ולכן כדאי אולי לפנות לאיש מקצוע המתמחה בגיל הרך רק על מנת לקבל ייעוץ, אולי אפילו חד פעמי,
    על מנת שיחזק אותכם ויכוון אותכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו